Naar een gezond groeibedrijf

cover naar een gezond groiebedrijf in vijf stappen

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat we onze wasmachines, maaltijden en dagelijkse boodschappen tegenwoordig vooral online bestellen? Dat e-health en m-health gemeengoed worden, dat we auto’s steeds vaker delen (beschikbaarheid is immers belangrijker dan bezit) en dat er volop wordt geëxperimenteerd met zelfsturende auto’s?

De techniek, de maatschappij én ook de behoeften van klanten blijven veranderen. Er ontstaan nieuwe concurrenten en andere verdienmodellen. Hoe kun je daar als organisatie het best op reageren? Hoe zorg je dat je bedrijf vandaag én morgen succesvol is? Door het groeilandschap van je bedrijf te schetsen en nieuwe groeipaden te bewandelen.

Maar hoe doe je dat? Hoe kun je als bedrijf succesvol groeien in een steeds veranderende wereld? De antwoorden die Jansen en Mom, beiden hoogleraar in Rotterdam, presenteren, zijn gebaseerd op grondig wetenschappelijk onderzoek. Daarbij gaat het niet alleen om grote, lang bestaande ondernemingen, maar ook
om start-ups, scale-ups en het mkb. De bedrijven in het boek fungeren als voorlopers in het managen van hun bedrijf, het aansturen van mensen en het ontdekken, verkennen en ontwikkelen van nieuwe groeipaden.

 

Dossiers
Lees ook
Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Als bakker, ondernemer en werkgever werkt u met hart en ziel aan uw zaak. Bijspringen als een medewerker ziek is, op zondag de mail en administratie wegwerken: u doet het graag. Maar wat als u zelf plotseling ziek wordt, een tijdje niet goed in uw vel zit of om een andere reden geen vliegende keep kunt zijn?

Brood. Bakkers en hun brood

Brood. Bakkers en hun brood

"Om de wereld te begrijpen, is het best de kern van het bestaan te onderzoeken, en al lang draait die rond brood." In 1850 vergde brood een derde van de gezinsuitgaven en leverde het 60% van de dagelijkse calorieën.

Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.