Naadloze integratie bakkerij en kaaswinkel

15 maart 2016

Voor ondernemers Peter en Aria Gorthuis uit Hoofddorp kwam een droom uit toen ze de kaaswinkel in het naastgelegen pand konden overnemen. Ze besloten de winkels samen te voegen en het assortiment uit te breiden met onder meer streekproducten, kazen en delicatessen. Met hulp van Redie is een herkenbare winkel gecreëerd met verschillende afdelingen die ieder hun eigen kenmerkende stijl hebben.

Belangrijke rol voor SwitchMe!

De nieuwe SwitchMe!-tafels van Redie hebben een belangrijke rol. "De gehele counterline is opgebouwd uit deze tafels. De tafels hebben allemaal op heuphoogte een uitklapplank voor actieproducten. Die liggen dan letterlijk binnen handbereik van de klanten die voor de kassa wachten", zegt sales engineer bij Redie Rene Sterken.

Overzicht en eenduidige uitstraling

De vloeren en plafonds van de broodhoek en de delicatessenafdeling lopen naadloos in elkaar over, maar toch kan de klant meteen aanvoelen waar hij moet zijn voor brood en waar hij moet zijn voor fijne vleeswaren, Franse kazen, streekproducten of een flesje wijn.

Door voor iedere productgroep een andere SwitchMe!-tafel te gebruiken blijft de uitstraling hetzelfde zonder dat de overzichtelijkheid verloren gaat. Er is onder meer een gekoelde SwitchMe!-tafel met een gebak vitrine, maar ook een counter met bakken  met verschillende salades. "De klant staat zo met zijn neus op het product. Het moest gezellig zijn, maar de klant moet het wel kunnen vinden natuurlijk", legt Sterken uit.

Nostalgische uitstraling

Dankzij panelen met een mahoney-achtige patroon ademt de broodhoek een ambachtelijke sfeer uit met warme tinten. De deli-hoek heeft meer de uitstraling van een traiteur met frisse kleuren en een tegelwand. In de kaashoek hangen worsten in een oud schouwtje en staan de kazen opgestapeld in kasten. In dezelfde stijl is er een kast tegen de voorgevel waar flesjes wijn en streekproducten in staan zoals jam. Het is een ontzettend leuke winkel geworden", vertelt Sterken.

Tegels in schaakbordpatroon sieren een deel van de vloer. "Dat geeft een mooie nostalgische look en het vormt een ideale plek om een SwitchMe!-tafel op te zetten", zegt Sterken.

Ideaal voor uitbreiding assortiment

De SwitchMe!-tafel is ideaal voor bakkers die hun assortiment uitbreiden. "Het is altijd afwachten hoe nieuwe producten het doen. Als die opeens heel snel verkopen krijg je al snel te maken met lege schappen en niemand koopt graag in een winkel met lege schappen. Met de SwitchMe!-tafels lijken de schappen altijd vol", vertelt Sterken.

Altijd volle schappen én kostenbesparend

Deze bijzondere tafels van Redie zijn ook perfect om in te spelen op het weekverloop. "Dat gaf in het verleden echt dilemma's bij de inrichting", vertelt Sterken. "Richt je je bij de bouw van een winkel op het weekend en neem je voor lief dat je de rest van de week in een leeg ogende winkel staat? Of richt je je op de doordeweekse verkoop en kamp je in het weekeinde met ruimtegebrek? Nu hoeven we niet meer te kiezen." De SwitchMe!-tafels werken ook kostenbesparend bij de inrichting. "We kunnen putten uit een bestaand assortiment, er zijn geen ontwerpkosten."

Altijd op de hoogte blijven?