Moederdagtaart Prinses Beatrix in het teken van de lente

Makers Moederdagtaart

Patissiers Lotte Dierick, Marlon Koning en Lotte Bode hebben donderdag 11 mei de Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers.

Gouden Gard

De drie patissiers vielen in het najaar 2016 in de prijzen tijdens de aansprekende patisseriewedstrijd om de Gouden Gard. Dit jaar werd de taart in ontvangst genomen door mevrouw Crince le Roy, Hofdame van H.M. Koningin Maxima, en mevrouw Haverkamp Begemann, Persoonlijk Assistent van H.K.H. Prinses Beatrix. Beiden vonden de taarten en het showstuk prachtig om te zien. Ook de makers keken met een voldaan gevoel terug: “Het eindresultaat is precies zoals we het voor ogen hadden. We hebben in de voorbereiding duidelijke afspraken gemaakt en goed samengewerkt. Dat is de basis geweest voor dit prachtige eindresultaat.”

Moederdagtaart

showstuk-close-up-Moederdagtaart-300x201 Showstuk Moederdagtaart

De makers kozen ervoor om in totaal twaalf taarten aan te bieden. De taarten zijn gemaakt in frisse kleuren en afgewerkt met wisselende decoraties die naar de lente verwezen. Het geheel werd gepresenteerd op een ronde standaard met in het midden een vaas gevuld met een prachtig lenteboeket. De vaas en bloemen bestonden volledig uit chocolade.

Beschermvrouwe

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Prinses Beatrix Beschermvrouwe is.

Drie talentvolle patissiers

De taart wordt gemaakt door drie talentvolle patissiers die deze eer krijgen vanwege hun topprestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. In 2016 won Lotte Dierick (werkzaam bij De Patissier) de Gouden Gard, Marlon Koning (werkzaam bij Grand Hotel Huis ter Duin) de Zilveren Gard en Lotte Bode (werkzaam bij De Patissier) de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, chef-patissier van Grand Hotel Huis ter Duin heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

Lees ook
NBOV: Nog steeds omzetverlies bij bakkers

NBOV: Nog steeds omzetverlies bij bakkers

Bakkers hebben nog steeds last van de coronacrisis. Hoewel veel ambachtelijke bakkers meer klanten in de winkel zien, constateert 80 procent nog steeds een afname van de omzet uit het ‘derde kanaal’. 40 procent kampt nog steeds met een omzetverlies van gemiddeld 20 procent. Dat blijkt uit de enquête van NBOV.

Mede-werkers

Mede-werkers

Dit is mijn laatste column voor Bakkers in bedrijf. Na bijna 10 jaar voorzitter van de NBOV te zijn geweest, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik weet nog niet hoe die eruitziet; hoewel ik uitdagingen genoeg heb, is er nog niets concreets op mijn pad gekomen. Maar: als je geen deuren sluit, heb je ook geen tijd om nieuwe te openen.

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...