Foto's: NBOV

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

De drie lieten zich inspireren door de Hollandse Meesters Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. Er waren drie chocoladeshowstukken. Lotte maakte een bijzettafel met daarop een fruitschaal, Joanne een tafel met een schilderspalet, verftubes en kwasten en Marc een schildersezel met de schilderijen Meisje met de parel, Korenveld met kraaien en De Nachtwacht. Deze drie schilderijen waren de inspiratie voor het geheel. Naast de drie showstukken maakten Lotte, Joanne en Mark luxe gebakjes. Die van Lotte smaakten naar kers, tonka en chocolade, Joanne gebruikte de smaken hazelnoot, vanille, mango en passievrucht, en Mark koos voor wortelcake, geitenkwark en vanille.

moederdagtaart 2019_NBOV

De Persoonlijk Assistent van H.K.H. Prinses Beatrix en een van de hofdames van H.M. Koningin Máxima namen de moederdagtaart in ontvangst. Zij gaven aan erg onder de indruk te zijn en omschreven het als " een Meesterlijke showtafel"

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan prinses Beatrix Beschermvrouwe is. Talentvolle jonge patissiers maken deze taart. Zij krijgen deze eer vanwege hun prestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. Dré Eversteijn stond dit jaar de kandidaten op vaktechnisch gebied bij.

Altijd op de hoogte blijven?