Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

moederdagtaart 2019_NBOV

Foto's: NBOV

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

De drie lieten zich inspireren door de Hollandse Meesters Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. Er waren drie chocoladeshowstukken. Lotte maakte een bijzettafel met daarop een fruitschaal, Joanne een tafel met een schilderspalet, verftubes en kwasten en Marc een schildersezel met de schilderijen Meisje met de parel, Korenveld met kraaien en De Nachtwacht. Deze drie schilderijen waren de inspiratie voor het geheel. Naast de drie showstukken maakten Lotte, Joanne en Mark luxe gebakjes. Die van Lotte smaakten naar kers, tonka en chocolade, Joanne gebruikte de smaken hazelnoot, vanille, mango en passievrucht, en Mark koos voor wortelcake, geitenkwark en vanille.

moederdagtaart 2019_NBOV

De Persoonlijk Assistent van H.K.H. Prinses Beatrix en een van de hofdames van H.M. Koningin Máxima namen de moederdagtaart in ontvangst. Zij gaven aan erg onder de indruk te zijn en omschreven het als " een Meesterlijke showtafel"

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan prinses Beatrix Beschermvrouwe is. Talentvolle jonge patissiers maken deze taart. Zij krijgen deze eer vanwege hun prestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. Dré Eversteijn stond dit jaar de kandidaten op vaktechnisch gebied bij.

Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Durf te kiezen - bereid je voor op Bakkersvak

Durf te kiezen - bereid je voor op Bakkersvak

Bakkersvak betekent handen schudden, kennis maken en oude bekenden weerzien. Maar het betekent ook: drie dagen kennis opdoen. Van demo’s van het Nederlands PatisserieTeam tot tips over minder weggooien, Bakkersvak 2020 biedt een uitgebreid programma met als thema ‘Durf te kiezen’. Voor welke programma-onderdelen kies jij?

2020: jaar vol aandachtspunten

2020: jaar vol aandachtspunten

Veel ondernemers zijn de afgelopen tijd druk in de weer geweest met de nieuwe regels rondom de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De komende maanden vragen ook andere zaken uw aandacht. De NBOV inventariseerde daarom een aantal van de onderwerpen waarmee u dit jaar te maken krijgt.

Bakker / Operator Noord-Holland

Bakker / Operator Noord-Holland

Wat ga je doen?In deze functie zal je je bezig houden met diverse lijn werkzaamheden. Je verhelpt kleine storingen en stel de machines zodanig af dat er een perfect...

Junior Ontwikkeling/Applicatiebakker m/v

Junior Ontwikkeling/Applicatiebakker m/v

Voor onze vestiging in Papendrecht zijn wij op zoek naar een Junior Ontwikkeling/Applicatiebakker (m/v). Ben je ambitieus met een passie voor brood en sta je bekend...

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...