Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

moederdagtaart 2019_NBOV

Foto's: NBOV

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

De drie lieten zich inspireren door de Hollandse Meesters Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. Er waren drie chocoladeshowstukken. Lotte maakte een bijzettafel met daarop een fruitschaal, Joanne een tafel met een schilderspalet, verftubes en kwasten en Marc een schildersezel met de schilderijen Meisje met de parel, Korenveld met kraaien en De Nachtwacht. Deze drie schilderijen waren de inspiratie voor het geheel. Naast de drie showstukken maakten Lotte, Joanne en Mark luxe gebakjes. Die van Lotte smaakten naar kers, tonka en chocolade, Joanne gebruikte de smaken hazelnoot, vanille, mango en passievrucht, en Mark koos voor wortelcake, geitenkwark en vanille.

moederdagtaart 2019_NBOV

De Persoonlijk Assistent van H.K.H. Prinses Beatrix en een van de hofdames van H.M. Koningin Máxima namen de moederdagtaart in ontvangst. Zij gaven aan erg onder de indruk te zijn en omschreven het als " een Meesterlijke showtafel"

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan prinses Beatrix Beschermvrouwe is. Talentvolle jonge patissiers maken deze taart. Zij krijgen deze eer vanwege hun prestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. Dré Eversteijn stond dit jaar de kandidaten op vaktechnisch gebied bij.

Lees ook
‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

Loes Mulders (21) heeft net haar opleiding patisserie afgerond in Eindhoven. Ze wil verder in de voeding en gaat na een tussenjaar voedingstechnologie studeren met als doel uiteindelijk weer in te stromen in het bakkersvak. “Met de kennis uit die wereld kan ik misschien dingen bedenken die nog niet eerder zijn bedacht.”

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

De energierekening is de afgelopen jaren fors hoger geworden. Dat geldt niet alleen voor reguliere huishoudens, maar ook voor bakkers die als zakelijke klant stroom en gas afnemen bij een energiebedrijf. Afhankelijk van de grootte van de bakkerij is er sprake van prijsstijgingen die variëren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...