Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

moederdagtaart 2019_NBOV

Foto's: NBOV

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

De drie lieten zich inspireren door de Hollandse Meesters Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. Er waren drie chocoladeshowstukken. Lotte maakte een bijzettafel met daarop een fruitschaal, Joanne een tafel met een schilderspalet, verftubes en kwasten en Marc een schildersezel met de schilderijen Meisje met de parel, Korenveld met kraaien en De Nachtwacht. Deze drie schilderijen waren de inspiratie voor het geheel. Naast de drie showstukken maakten Lotte, Joanne en Mark luxe gebakjes. Die van Lotte smaakten naar kers, tonka en chocolade, Joanne gebruikte de smaken hazelnoot, vanille, mango en passievrucht, en Mark koos voor wortelcake, geitenkwark en vanille.

moederdagtaart 2019_NBOV

De Persoonlijk Assistent van H.K.H. Prinses Beatrix en een van de hofdames van H.M. Koningin Máxima namen de moederdagtaart in ontvangst. Zij gaven aan erg onder de indruk te zijn en omschreven het als " een Meesterlijke showtafel"

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan prinses Beatrix Beschermvrouwe is. Talentvolle jonge patissiers maken deze taart. Zij krijgen deze eer vanwege hun prestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. Dré Eversteijn stond dit jaar de kandidaten op vaktechnisch gebied bij.

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Ketenoverleg Brood & Banket

Ketenoverleg Brood & Banket

De Nederlandse brood- en banketondernemers vereniging (NBOV), de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen en maalderijen (NEBAFA) starten gezamenlijk een aantal initiatieven onder de noemer ‘Ketenoverleg Brood & Banket’.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.