MKB Nederland en VNO-NCW presenteren coronacalculator

coronacalculator

MKB Nederland en VNO-NCW ondersteunen ondernemers die last hebben van de effecten van de coronacrisis met de coronacalculator. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ondernemers checken of ze in aanmerking komen voor de ondersteunende overheidsmaatregelen. Ook kunnen ze berekenen welke effecten de maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. 

"Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie", zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. "Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden."

De coronacalculator geeft een overzicht van alle steunmaatregelen. Ondernemers kunnen zien voor welke regeling zij aanmerking komen. Daarnaast krijgen ze een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook biedt de calculator op basis van de bedrijfsgegevens inzicht in de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode. KPMG Meijburg heeft meegewerkt aan deze calculator, waarin eventuele veranderingen in de regelgeving worden aangepast. 

Bron: MKB Nederland

 

Dossiers
Lees ook
Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Vandaag, 25 februari, gaan de eerder aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen in. Wat betekent dit in de winkel van de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.