'Bakken in de winkel' is volgens ovenleverancier MIWE een relatief kleurloos begrip, dat niet helemaal recht doet aan de inmiddels zeer kleurrijke wereld van het bakken in het blikveld van de klant. Bakkers hebben vandaag de dag legio mogelijkheden om zich in hun filiaalconcepten te onderscheiden en daarmee bijzondere presentatievormen in de winkels te bereiken. De meest uiteenlopende bakwerelden zijn mogelijk en gewenst: van de nostalgische bakkerij met ambachtelijke look tot de coole hipster-lounge, van de manufactuur met luxe-ambiance tot aan het zelfbedieningsfiliaal, van de eenvoudige bakwarenzaak tot de meest uiteenlopende horeca- en snackconcepten.
MIWE stelt de verschillende bakwerelden op de IBA systematisch voor en presenteert deze met aan de omgeving aangepaste programma's en producten. Hierbij staat de juiste bakoven centraal in het concept, maar natuurlijk worden nog andere vragen behandeld. Welke producten moeten op welke tijdstippen in welke hoeveelheden worden gebakken? Op welk MIWE convenience-niveau worden de bakwaren aan het filiaal geleverd? Staat het aanbieden van bakwaren centraal of spelen ook horeca-concepten (van de snack tot de volwaardige warme maaltijd) een rol? Hoe belangrijk is het voor de klant dat hij zelf kan zien dat hier volgens de regels van de kunst wordt gebakken en niet slechts eerder gebakken producten worden opgewarmd? Welke kwalificatie kunt (of wilt) u verwachten van uw medewerkers? Hoe ziet uw logistieke concept eruit? Wat voor indruk wilt u met het filiaal maken?
In het kader van deze werelden worden alle MIWE-bakstations gepresenteerd. Er zijn drie opvallende vernieuwingen in deze productgroep:
- Het nieuwe reinigingssysteem MIWE cleaning control 3.0 voor de MIWE aero in de twee besturingsvarianten TC en FP. Het ecologische reinigingsmiddel is gemakkelijk toe te voegen en garandeert een uitstekend wasresultaat. Bij laag stroomverbruik en waterverbruik zijn hygiëne, energiebesparing en daarmee duurzaam werken gewaarborgd.
- Rijskasten in alle bakstations zijn eenvoudig te reinigen dankzij de afgeronde softline-rijskamer en zorgen hierdoor voor goede hygiëne.
- En last but not least een MIWE aero e+, een bakstation dat aan onze energie-eisen voldoet.
Energie besparen is ook merkbaar in de winkel: de nieuwe MIWE aero e+
Wie zegt dat energie-efficiëntie bij het bakken in de winkel niet relevant is, alleen omdat de bakovens kleiner zijn? De nieuwe MIWE aero e+ geeft het goede voorbeeld: een geoptimaliseerd stoomapparaat zorgt niet alleen voor een gelijkmatigere verdeling van de stoom over het bakgoed, maar ook voor meer energie-efficiëntie; nieuwe elektrische componenten en een verbeterde isolatie doen de rest. Bovendien beschikt hij over de nieuwe cleaning control 3.0 met duidelijk verlaagd waterverbruik, gereduceerde reinigingstijden en een overeenkomstig lager energieverbruik. Dat hierbij een levensmiddelveilig, mild reinigingsmiddel wordt toegepast, dat volkomen veilig kan worden gebruikt, is in dit kader ook het vermelden waard. Want ook dit is goed voor het milieu. Een automatisch vulindicatie, een automatische startfunctie en de mogelijkheid via de voorzijde bij te vullen vereenvoudigen de bediening nog meer. Een zuivere zaak dus. En een belangrijk element van onze e+-filosofie.
Hal A2, standnummers 510 & 511