Mirjam Kortekaas stopt als directeur NBC

4 juni 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Nederlands Bakkerij Centrum

Na vijf jaar stopt Mirjam Kortekaas als directeur van de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Vanaf 1 juli neemt Frank Janssen als plaatsvervangend directeur haar functie waar.

De Raad van Commissarissen laat weten erkentelijk te zijn voor de belangrijke rol die Mirjam Kortekaas heeft gespeeld in de ontwikkeling van NBC en de samenwerking in de keten. “Onder de enthousiaste leiding van Mirjam is de positie van NBC als kennis- en adviescentrum van de bakkerijketen verder verstevigd”, aldus de Raad van Commissarissen.

De laatste vijf jaar is mede door de activiteiten van NBC het broodvolume gestabiliseerd, het imago van brood verbeterd en de samenwerking binnen de bakkerijketen gegroeid. Momenteel werkt NBC, in samenwerking met de ketenpartijen, aan de visie 2040 voor de bakkerijketen. Tot nader besluit van de Raad van Commissarissen zal Frank Janssen als plaatsvervangend directeur fungeren.

Kortekaas trad 1 juli 2019 aan directeur NBC. Daarvoor bekleedde zij verschillende functies bij Sime Darby Unimills, Productschap Akkerbouw en Meneba en werkte van 2014 tot 219 als mananaging director bij Eurofins |LabCo en later ook bij Eurofins|Survey. “Hoewel er in mijn carrière tot nu toe steeds raakvlakken zijn geweest met de bakkerij, direct of als toeleverancier, vind ik het ontzettend leuk om terug te kunnen keren naar mijn ‘roots’ bij een mooie organisatie zoals het NBC”, zei ze bij haar aantreden. Het is nog niet bekend wat ze nu gaat doen.

Altijd op de hoogte blijven?