Ministerie SZW geeft vier tips om je loopbaan een boost te geven

20 oktober 2022 Redactie Food

Op dinsdag 1 november komt het STAP-budget voor de laatste keer in 2022 beschikbaar. Werkende Nederlanders kunnen deze subsidie gebruiken om zich verder te ontwikkelen en de positie op de arbeidsmarkt te versterken. In de aanloop geeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vier tips om je loopbaan een boost te geven.

1. Maak prioriteit van je ontwikkeling: laat je bij- of omscholen
Werk verandert snel. Steeds meer werk is bijvoorbeeld digitaal. Wacht daarom niet langer, want voor je het weet, is er weer een jaar voorbij. Door je te laten om- of bijscholen blijf je bij met de laatste ontwikkelingen. En daarmee aantrekkelijker voor werkgevers. Een switch of specialisatie op het oog? Lees je in en kijk wat je nodig hebt. Misschien is er vanuit de overheid een interessante regeling waarvan je gebruik kunt maken. Kijk op hoewerktnederland.nl.

2. Neem een loopbaanadviseur in de hand
Een loopbaanadviseur kan je helpen bij de vervolgstappen in je werk. Samen krijgen jullie inzicht in waar jij plezier uit haalt, welk werk het beste bij je past en wat je hiervoor nodig hebt. De loopbaanadviseur helpt je op weg. Zodat jij de juiste opleiding of baan kiest om het meeste plezier uit je werk te halen.

3. Kijk welke subsidie jij kunt krijgen vanuit de overheid
Grote kans dat een van bovenstaande tips daar ook binnen valt. Maak bijvoorbeeld gebruik van het STAP-budget. Deze regeling maakt het mogelijk om één keer per jaar € 1.000 te krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Of om een loopbaanadviseur in de hand te nemen. In welke branche je ook werkt.
Of kijk naar Nederland Leert Door. Ook deze subsidieregeling kun je gebruiken om te investeren in je ontwikkeling. Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. Let op: deze regeling stopt per 31 december 2022.

4. Noteer het laatste aanvraagtijdvak van het STAP-budget in je agenda
Dinsdag 1 november komt om 10:00 uur het STAP-budget voor de laatste keer dit jaar beschikbaar. De eerste ronden was het STAP-budget snel vergeven. Wees er daarom snel bij en noteer dit moment alvast in je agenda.

 

Altijd op de hoogte blijven?