Met brood de wereld verbeteren

De Wereldbol, The Hunger Project

Met de verkoop van hun brood ‘De Wereldbol’ proberen Henk Smit en Kees Klomp een bijdrage te leveren aan het uitbannen van ondervoeding wereldwijd. Een deel van de opbrengst van het brood gaat naar de organisatie The Hunger Project.

Henk Smit en Kees Klomp stellen de receptuur en grondstoffen voor dit brood beschikbaar aan iedereen, zodat zo veel mogelijk mensen De Wereldbol kunnen verkopen. Beide initiatiefnemers zijn al jaren actief als maatschappelijk geëngageerde ondernemers. Henk Smit leidt het Driekant Ambachtscentrum in Zutphen, waar een bakkerij en lunchcafé onder valt. Dit bakkersbedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan en poogt daarbij een brug te slaan tussen de zorg- en hulpverpleging en het commerciële leven. In deze bakkerij is ‘De wereldbol’ ontwikkeld. Mede-initiatiefnemer is Kees Klomp, die zich als spreker, adviseur en schrijver inzet om het bedrijfsleven meer betekenisvol te maken. Dat zij samen De Wereldbol verkopen is dus zeker geen toeval. Dertig cent van elk brood dat verkocht wordt, gaat naar The Hunger Project. Deze organisatie, die wereldwijd actief is, heeft als doel om voor 2030 ondervoeding in de wereld uitgebannen te hebben. Zij proberen dit te bereiken door gemeenschappen zelfstandig en zelfvoorzienend te maken.

Bijzondere smaak
Het brood wordt beschreven als een ‘ambachtelijk desembrood met speciale ingrediënten’. Groente-eiwitten, die worden gewonnen uit alfalfa, en verschillende kruiden zorgen voor een enigszins groene kleur en bijzondere smaak aan het brood. Hiermee is het geen brood voor een standaard boterham-met-kaas. Volgens Kees Klomp is het “op een bepaalde manier lekker, het is anders lekker”. Het brood wordt gedecoreerd met zonnebloempitten, die goed schijnen te smaken met het brood zelf.

Het Driekant Ambachtscentrum verkoopt zakken grondstofmix van 4,2 kg. Hiermee kunnen tweehonderd broden van 350 gram worden gebakken. Hierbij worden ook 200 ouwels met het logo van De Wereldbol geleverd en worden communicatiematerialen, zoals flyers en posters, beschikbaar gesteld. Eén zak grondstofmix kost €120,- waarvan de helft direct wordt gedoneerd aan The Hunger Project. De andere helft dekt de kosten van het Driekant Ambachtscentrum. Het recept voor De Wereldbol is te vinden op de website. De adviesprijs voor het brood is €2,95. Op dit moment verkopen een kleine dertig bakkers De Wereldbol. De initiatiefnemers willen dit aantal dit jaar graag vergroten tot honderd. Meer informatie via info@dewereldbol.nl.

Dossiers
Lees ook
Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

De Arnhemse Bakkerij Hilvers bestaat meer dan 250 jaar en kreeg daarom 28 januari bij Koninklijk Besluit het predicaat hofleverancier. Donderdag 25 april onthulde burgemeester Ahmed Marcouh het Koninklijk Wapen op de gevel van de bakkerij. “We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning"zegt algemeen directeur Aike Hilvers...

Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 op Bakkersvak

Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Voor de deelnemende bakkers is er maandag 11 maart een speciaal ontbijt waarbij de plannen voor 2019 worden besproken. De zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 4 tot en met 8 november 2019. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste...

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Het onderwerp bedrijfsoverdracht speelt bij veel bakkers en toch merken wij in de praktijk dat dit onderwerp maar al te vaak wordt doorgeschoven. Dit is jammer en kan een tijdige overdracht in de weg staan. Een goede voorbereiding is van essentieel belang en voor een goede bedrijfsoverdracht moet de tijd worden genomen. Maar ook als ondernemer moet...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.