Foto: Vereniging de Meesters

Vanwege de coronacrisis worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier verplaatst naar najaar 2021. Daardoor is de inschrijfperiode verlend. Bakkers kunnen zich tot en met 16 oktober 2020 inschrijven voor deze examens. Dat maakt de Vereniging de Meesters bekend. 

De uitbraak van het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben hun weerslag op de maatschappij en op veel evenementen, ook op de meesterexamens. Voorzitter Reginald Weeber: “Sommige onderdelen van het examentraject kunnen wij nu niet goed uitvoeren of zijn nog onzeker in welke vorm het kan worden uitgevoerd. Daarom hebben wij als vereniging besloten om het examen vier maanden op te schuiven. In het najaar van 2021 gaan wij een mooi praktijkexamen neerzetten!”

Aanmelden

Bakkers die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich tot en met 16 oktober aanmelden voor het examen Meester Boulanger en Meester Patissier. Voor beide examens doorlopen de kandidaten een intensief selectietraject dat bestaat uit vier onderdelen: 1. Beoordeling c.v. 2. Portfolioronde 3. Theorie Examen en 4. Praktijk Examen.

Vereniging de Meesters

Het doel van de Vereniging de Meesters is om excellent vakmanschap van boulangers en patissiers te herkennen, onderhouden en bewaken en op die manier het imago van het vak te stimuleren. Dit gebeurt onder andere met de Meesterexamens, demonstraties en gastcolleges. Momenteel zijn er negen Meesters: Robèrt van Beckhoven, Hidde de Brabander, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Daan Hesseling, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Rudolph van Veen.

Altijd op de hoogte blijven?