Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Meesterexamens_foto Vereniging de Meesters

Foto: Vereniging de Meesters

Vanwege de coronacrisis worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier verplaatst naar najaar 2021. Daardoor is de inschrijfperiode verlend. Bakkers kunnen zich tot en met 16 oktober 2020 inschrijven voor deze examens. Dat maakt de Vereniging de Meesters bekend. 

De uitbraak van het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben hun weerslag op de maatschappij en op veel evenementen, ook op de meesterexamens. Voorzitter Reginald Weeber: “Sommige onderdelen van het examentraject kunnen wij nu niet goed uitvoeren of zijn nog onzeker in welke vorm het kan worden uitgevoerd. Daarom hebben wij als vereniging besloten om het examen vier maanden op te schuiven. In het najaar van 2021 gaan wij een mooi praktijkexamen neerzetten!”

Aanmelden

Bakkers die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich tot en met 16 oktober aanmelden voor het examen Meester Boulanger en Meester Patissier. Voor beide examens doorlopen de kandidaten een intensief selectietraject dat bestaat uit vier onderdelen: 1. Beoordeling c.v. 2. Portfolioronde 3. Theorie Examen en 4. Praktijk Examen.

Vereniging de Meesters

Het doel van de Vereniging de Meesters is om excellent vakmanschap van boulangers en patissiers te herkennen, onderhouden en bewaken en op die manier het imago van het vak te stimuleren. Dit gebeurt onder andere met de Meesterexamens, demonstraties en gastcolleges. Momenteel zijn er negen Meesters: Robèrt van Beckhoven, Hidde de Brabander, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Daan Hesseling, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Rudolph van Veen.

Lees ook
‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

Twee opleidingen tegelijk volgen én in de bakkerij werken: Niels de Rouw (20) doet er alles aan zodat hij samen met zus Lisa de familiezaak kan overnemen. Tot die tijd kijkt de nieuwbakken beste jonge patissier van Nederland de kunst af van de experts.

Vijf Meesters presenteren hun ’table of honour’

Vijf Meesters presenteren hun ’table of honour’

De Meestertitel is in principe voor het leven. Nieuw is nu dat de Meesters iedere vijf jaar een 'table of honour' presenteren. Ze maken daarvoor producten waaruit hun ontwikkeling blijkt en ze laten zien met welke activiteiten ze de afgelopen jaren het ambacht hebben ondersteund.

Bakkers in de media – week 18

Bakkers in de media – week 18

De meesterexamens, tekort aan personeel en kleinere porties en ander deeg vanwege hoge prijzen. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?