Meesterbakker Roodenrijs steunt Plastic Soup Foundation

18 december 2017

Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk steunt de Plastic Soup Foundation. De bakker staat de bijdrage die wordt gevraagd voor plastic tasjes af aan deze organisatie.

Sinds 1 januari 2016 geldt er een verbod op het gratis weggeven van plastic draagtassen. Veel winkeliers gunnen de Plastic Soup Foundation de verplichte heffing op tasjes. Daarom heeft de Plastic Soup Foundation de 'Tasjes Award' in het leven geroepen met een bijbehorende oorkonde. Meesterbakker Roodenrijs heeft voor het tweede jaar op rij deze prijs in ontvangst mogen nemen. Het afgelopen jaar haalde de bakker €7.551,83 op.

Milieuvriendelijk

Meesterbakker Roodenrijs:  “Wij streven ernaar milieuvriendelijk te werken. Voorheen gaven we de plastic tasjes gratis weg. Nu vragen we een bijdrage. Die bijdrage storten we naar Plastic Soup Foundation. We geven door de maatregel veel minder plastic tasjes uit, dubbele winst voor het milieu dus.” Daarnaast biedt de bakker klanten ook een herbruikbare katoenen broodzak. Deze broodzak van biologisch katoen houdt het brood vers en is vele malen te gebruiken.

Roodenrijs wil graag andere bakkers inspireren voor dergelijke acties. “Alle beetjes helpen. We werken zo samen aan de bewustwording van wat we kunnen doen voor het milieu.”

Altijd op de hoogte blijven?