Meester Boulanger richt ‘Atelier du Pain’ op

3 augustus 2016

Meester Boulanger Peter Bienefelt is gestart met zijn nieuwe bedrijf ‘Atelier du Pain’. Hier kunnen bakkers terecht voor onafhankelijk advies, maar ook trainingen. “Mijn doel is het ondersteunen van bakkers, bijvoorbeeld bij het verbeteren, vernieuwen en optimaliseren van de productkwaliteit, het productieproces of planning, eigenlijk alle takken van sport binnen de branche”, vertelt Bienefelt.

Droom

Bienefelt heeft veel ervaring met zowel grondstoffen, techniek als commercie en een groot netwerk opgebouwd. Daarnaast is hij regelmatig betrokken bij demonstraties, masterclasses, proeverijen, presentaties, keuringen, productieplanning, training(en) en brood bakken op een Big Green Egg. Na vele jaren ervaring en kennis heeft Bienefelt besloten om zijn droom te verwezenlijken en zijn eigen weg in te slaan met zijn ‘Atelier du Pain’: een broedplaats voor nieuwe ideeën zoals productontwikkeling, productondersteuning, consultancy, kwaliteitsondersteuning en training. “Ik loop al heel lang met het idee rond. Nu heb ik het lef gehad om mijn plannen door te zetten.”

Na een half jaar voorbereiding is ‘Atelier du Pain’ nu officieel van start en de nieuwe website www.atelierdupain.nl gelanceerd.

Bijdragen

“Ik heb vaak gesprekken gevoerd en merk dat er veel vraag is naar kennis. Brood staat weer in een beter daglicht wat de consumptie ten goede komt. Steeds meer bakkers willen terug naar de basis.  Zij hebben behoefte aan praktijkkennis om te leren hoe ze hiermee moeten omgaan. Daar kan ik bij helpen. Ik vind het belangrijk dat iedere bakker met plezier onderscheidende producten maakt met een goed verhaal. Ik hoop dat ik daar met mijn nieuwe bedrijf aan bij mag dragen.”

In de volgende editie van Bakkers in bedrijf vertelt Bienefelt zijn verhaal.

Altijd op de hoogte blijven?