Meester Boulanger richt ‘Atelier du Pain’ op

Atelier du pain BGE 2016 Flavour Fair-15884 verkleind

Meester Boulanger Peter Bienefelt is gestart met zijn nieuwe bedrijf ‘Atelier du Pain’. Hier kunnen bakkers terecht voor onafhankelijk advies, maar ook trainingen. “Mijn doel is het ondersteunen van bakkers, bijvoorbeeld bij het verbeteren, vernieuwen en optimaliseren van de productkwaliteit, het productieproces of planning, eigenlijk alle takken van sport binnen de branche”, vertelt Bienefelt.

Droom

Bienefelt heeft veel ervaring met zowel grondstoffen, techniek als commercie en een groot netwerk opgebouwd. Daarnaast is hij regelmatig betrokken bij demonstraties, masterclasses, proeverijen, presentaties, keuringen, productieplanning, training(en) en brood bakken op een Big Green Egg. Na vele jaren ervaring en kennis heeft Bienefelt besloten om zijn droom te verwezenlijken en zijn eigen weg in te slaan met zijn ‘Atelier du Pain’: een broedplaats voor nieuwe ideeën zoals productontwikkeling, productondersteuning, consultancy, kwaliteitsondersteuning en training. “Ik loop al heel lang met het idee rond. Nu heb ik het lef gehad om mijn plannen door te zetten.”

Na een half jaar voorbereiding is ‘Atelier du Pain’ nu officieel van start en de nieuwe website www.atelierdupain.nl gelanceerd.

Bijdragen

“Ik heb vaak gesprekken gevoerd en merk dat er veel vraag is naar kennis. Brood staat weer in een beter daglicht wat de consumptie ten goede komt. Steeds meer bakkers willen terug naar de basis.  Zij hebben behoefte aan praktijkkennis om te leren hoe ze hiermee moeten omgaan. Daar kan ik bij helpen. Ik vind het belangrijk dat iedere bakker met plezier onderscheidende producten maakt met een goed verhaal. Ik hoop dat ik daar met mijn nieuwe bedrijf aan bij mag dragen.”

In de volgende editie van Bakkers in bedrijf vertelt Bienefelt zijn verhaal.

Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over. Tot eind februari is de winkel aan de Spoorstraat in Didam nog open als Bakkerij Seegers. Daarna opent de bakkerij begin maart de deuren als de tweede vestiging van Bakkerij van Bentum. De overname betekent het einde van de 125 jarige geschiedenis van bakkerij Seegers.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...