Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

De Boulanger_foto persbericht De Boulanger

Op vrijdag 26 februari opent Meester Boulanger Peter Bienefelt samen met zijn vrouw Natasja een eigen bakkerswinkel: De Boulanger in Rhoon. "Natuurlijk hebben we ballonnen en een rode loper, maar vanwege corona is de opening bescheiden. Dat maakt niet uit. We zijn súpertrots op deze winkel en hebben er ontzettend veel zin in!"

Foto: José da Silva

Op het CV van Peter Bienefelt ontbrak niet heel veel meer. Hij is al jarenlang lid van het Nederlands BoulangerieTeam, kreeg in 2013 als een van de eerste bakkers in Nederland de titel Meester Boulanger, werd in 2018 uitgeroepen tot allerbeste broodbakker ter wereld tijdens Masters de la Boulangerie en richtte in 2016 zijn eigen adviespraktijk voor bakkers op onder de naam Atelier du Pain. Aankomende vrijdag komt daar dus een eigen bakkerij bij: De Boulanger in Rhoon.

Dorp vol speciaalzaken

Het dorp Rhoon ligt op enkele kilometers afstand van zijn woonplaats Barendrecht, maar trok Peter vooral door de aanwezigheid van vele speciaalzaken en de karakteristieke sfeer van het dorp. "Mensen die van lekker eten houden en iets bijzonders in huis willen halen, komen hier graag winkelen. We hebben een mooi pand gevonden aan de rand van het centrum, gelegen aan de toegangsweg. Ik verwacht dat we hier veel traffic zullen hebben", aldus Peter.

Al enkele jaren keek Peter samen met zijn vrouw Natasja uit naar een mooie plek voor een eigen bakkerij. "Natasja werkte vroeger in de bakkerij van mijn familie: daar hebben we elkaar ook ontmoet. Zij heeft altijd aangegeven graag een eigen, leuke, karakteristieke bakkerswinkel te willen hebben, dus de droom is er al langer. Maar voordat je de juiste plek hebt waar alles past en lukt: dat duurt gewoon een tijdje."

Open tijdens corona

Het pand in Rhoon van circa 140 vierkante meter kwam aan het einde van afgelopen zomer onder hun aandacht. "Eerlijk gezegd heeft corona geen rol gespeeld bij de beslissing om er juist nu voor te gaan. Sterker nog: misschien hebben we wel een tandje bijgezet. Etenswaren mogen immers gewoon worden verkocht en mensen zijn meer dan ooit op zoek naar iets lekkers, iets bijzonders en iets anders dan anders voor thuis. Daar past ons assortiment zeker bij."

Peter stelt brood centraal in zijn assortiment in De Boulanger. "Alles wordt gemaakt op basis van de gedachte en het proces van brood. Dus geen strakke taarten of patisserie, maar zeker wel snacks en zoete traktaties. Denk aan roombroodjes met verse room of een Tarte Tropézienne op basis van briochedeeg. In alles wat we maken, denken we vanuit brood en willen we onderscheidend zijn ten opzichte van andere aanbieders."

Atelier du Pain

Momenteel heeft Peter zijn handen vol aan de opstart van De Boulanger. Maar zijn werkzaamheden als adviseur namens Atelier du Pain blijven zeker bestaan. "Zodra de winkel op orde is, hoop ik weer meer op pad te kunnen. Ook Atelier du Pain ligt me zeer na aan het hart en ik heb al zoveel leuke dingen mogen doen. Maar deze bakkerij in Rhoon is een cadeautje erbij. Het is écht een heel fraaie winkel geworden."

 

Dossiers
Lees ook
Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Veel ontbrak er niet meer aan het cv van Peter Bienefelt. Maar de Meester Boulanger en wereldkampioen broodbakken had nog wel één grote droom op zijn verlanglijstje staan: een eigen bakkerswinkel. Hij richtte hem in met apparatuur van vrijwel alle leveranciers met wie hij samenwerkt en maakte waar mogelijk energiezuinige keuzes.

‘Work hard, rest hard’

‘Work hard, rest hard’

Een spontane ontmoeting op een beurs, met elkaar sparren over een uitdagend vraagstuk of even bijkletsen tijdens een van de Nexus-borrels. Ik mis het zo ontzettend, maar dat is inmiddels een open deur.

Week van de RI&E in 2021

Week van de RI&E in 2021

Van 21 tot en met 25 juni is het weer tijd voor de Week van de RI&E. Ook in 2021 verbindt het Sociaal Fonds bakkersbedrijf hier een actie aan. Hiermee kunnen bakkers een goede industriële stofzuiger winnen. Een belangrijk hulpmiddel bij het schoonmaken, wat weer een belangrijk onderdeel is van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).