Meester Boulanger Hillebrand naar Royal Steensma

17 oktober 2017

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand treedt vanaf 1 november in dienst van Royal Steensma. Hij wordt Technical Support Manager, ofwel baktechnisch adviseur bij de toeleverancier. Met het aantrekken van een Meester Boulanger geeft Royal Steensma een duidelijk signaal af dat het bedrijf zich naast banket in toenemende mate ook op brood focust.

Adviesrol

De 37-jarige Hillebrand komt uit Schipluiden. Hij is Meester Boulanger sinds 2013 en al jarenlang lid van het BoulangerieTeam. Hij verheugt zich op zijn nieuwe functie. “Ik heb er ontiegelijk veel zin in! Royal Steensma spreekt me als bedrijf zeer aan en ik verheug mij erop bakkers in binnen- en buitenland advies te geven over de grondstoffen van Royal Steensma. Ik wil graag weer met de handen in het deeg staan en bakkers helpen om eventuele problemen op te lossen of creatieve toepassingen te verzinnen. Daarnaast zal ik regelmatig demo’s verzorgen.”

Uitdaging

Hoewel tachtig procent van de productie bij Royal Steensma om banket draait, noemt Business Development Manager Hilco Wagenaar  het aantrekken van een Meester Boulanger een logische stap. “Wij willen meer op het gebied van brood gaan betekenen en een totaalleverancier voor de ambachtelijke bakker zijn. Samen met Hiljo bekijken we waar de mogelijkheden liggen.”

Ook voor Hillebrand zelf ligt juist hier een uitdaging. “Ik ben van origine zowel boulanger als patissier. De laatste jaren heb ik mij gefocust op brood. Ik verheug mij erop ook de patisserie te herontdekken. Brood en banket zijn mij beide even lief.”

Royal Steensma

Royal Steensma is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor de retail- , brood- , banket- , chocolade- en ijsbranche. De organisatie produceert onder eigen merk en onder private label. De productieactiviteiten zijn verdeeld over de vestigingen Leeuwarden, Franeker, Elst en Vlaardingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen productiefaciliteit in Thailand voor de aanlevering van grondstoffen. Royal Steensma is nationaal en internationaal actief en is in Nederland één van de grotere spelers op het gebied van bakkerijgrondstoffen.

Altijd op de hoogte blijven?