Meest gelezen artikelen van juli, augustus en september

30 december 2020
Foto: Oscar van der Wijk

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.

1. Het Graanschap. Van Nederlands graan tot lekker brood

Een boer, een molenaar en een bakker die de hele keten van Nederlands graan tot brood in eigen hand hebben; dat is Het Graanschap. Het graan wordt natuurinclusief geteeld op Schokland door de boer die het in de molen naast de akkers vermaalt. In Laren staat de eerste minibakkerij waar het brood vers gebakken wordt. “Ons doel: waanzinnig goed brood maken en tegelijkertijd bijdragen aan een vruchtbare grond en meer biodiversiteit zoals bijen, insecten en vogels”, vertelden ze in dit bericht van eind augustus.

2. Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen,  maar wat komt daar allemaal bij kijken?" Jeroen Poels, keurmeester bij NBC en Tineke Rens van Bureau Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf, gaven in juli antwoord op deze vraag.

3. Desembrood volgens de nieuwe regels

Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om aan het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood te voldoen. Puratos:  “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” In dit artikel lees je er alles over.

4. ‘Zijn er in 2030 nog genoeg grondstoffen?’

“Eten consumenten tegen die tijd nog brood? Zijn er nog genoeg grondstoffen, hoe komt je over tien jaar aan goede medewerkers? Dat zijn onderwerpen waar we samen over na moeten denken.” Meester Boulanger Wilfred Haafs praat tijdens de bijeenkomst ‘Blik van de Meester Boulangers op 2030’ met vak- en branchegenoten over de toekomst van brood. Wij spraken hem begin september over deze bijeenkomst.

5. Bakkerij Nollen neemt Echte Bakker Koehorst over

In juli werd bekend dat Bakkerij Nollen uit Hengevelde vanaf 1 februari 2021 Echte Bakker Koehorst in Borne over. "We hebben de laatste twee jaar goed nagedacht over de toekomst", vertelde Jan Koehorst aan Rtv Oost. "Als we nog tien jaar door hadden gewild, zou er flink geïnvesteerd moeten worden. Toen zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner."

Altijd op de hoogte blijven?