Meest gelezen artikelen van juli, augustus en september

broodjes_Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.

1. Het Graanschap. Van Nederlands graan tot lekker brood

Een boer, een molenaar en een bakker die de hele keten van Nederlands graan tot brood in eigen hand hebben; dat is Het Graanschap. Het graan wordt natuurinclusief geteeld op Schokland door de boer die het in de molen naast de akkers vermaalt. In Laren staat de eerste minibakkerij waar het brood vers gebakken wordt. “Ons doel: waanzinnig goed brood maken en tegelijkertijd bijdragen aan een vruchtbare grond en meer biodiversiteit zoals bijen, insecten en vogels”, vertelden ze in dit bericht van eind augustus.

2. Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen,  maar wat komt daar allemaal bij kijken?" Jeroen Poels, keurmeester bij NBC en Tineke Rens van Bureau Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf, gaven in juli antwoord op deze vraag.

3. Desembrood volgens de nieuwe regels

Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om aan het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood te voldoen. Puratos:  “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” In dit artikel lees je er alles over.

4. ‘Zijn er in 2030 nog genoeg grondstoffen?’

“Eten consumenten tegen die tijd nog brood? Zijn er nog genoeg grondstoffen, hoe komt je over tien jaar aan goede medewerkers? Dat zijn onderwerpen waar we samen over na moeten denken.” Meester Boulanger Wilfred Haafs praat tijdens de bijeenkomst ‘Blik van de Meester Boulangers op 2030’ met vak- en branchegenoten over de toekomst van brood. Wij spraken hem begin september over deze bijeenkomst.

5. Bakkerij Nollen neemt Echte Bakker Koehorst over

In juli werd bekend dat Bakkerij Nollen uit Hengevelde vanaf 1 februari 2021 Echte Bakker Koehorst in Borne over. "We hebben de laatste twee jaar goed nagedacht over de toekomst", vertelde Jan Koehorst aan Rtv Oost. "Als we nog tien jaar door hadden gewild, zou er flink geïnvesteerd moeten worden. Toen zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner."

Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

Veel bakkers hebben last van de stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en grondstoffen. Voor investeren is (bijna) geen ruimte meer. NBOV hoort van steeds meer bakkers dat ze zich zorgen maken en laat weten dat ze de lobby hebben geïntensiveerd.

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Grondstoffenproducent Ireks springt hier op in en introduceert Plusminus volkoren. Voor koolhydraat verlaagd speciaalbrood dat naar ‘gewoon’ lekker brood smaakt en perfect om het nieuwe jaar goed te beginnen.