Meest gelezen artikelen uit Bakkers in bedrijf 2024

30 december 2025 Redactie Bakkers in bedrijf Koos Groenewold
TERUGBLIK | In aanloop naar 2025 blikt Bakkers in bedrijf terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen uit het blad vonden onze lezers het meest interessant en trokken de meeste views? Dit is de top 5 van 2024.

1. Turbulent jaar voor bakkerijgrondstoffen

2024 is tot nu toe een turbulent jaar voor  grondstoffen in de bakkerijsector. De cacao- en boterprijzen zijn fors gestegen. Op de suikermarkt gooien recente gebeurtenissen in Brazilië roet in het eten. De tarweprijs is weer wat gunstiger voor kopers. Alex Jurvillier van DCA Market Intelligence analyseert de ontwikkelingen van vier bakkerijgrondstoffen.

Lees verder

2. ‘De Meestertitel was voor mij het laatste puzzelstukje’

De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn alleen weggelegd voor de allerbesten, die de Meesterproef met succes hebben afgelegd. Nieuwe Meesterexamens staan gepland voor het voorjaar van 2025. Wat bewoog de huidige Meesters om de strijd om deze titels aan te gaan? In dit artikel het antwoord van Meester Boulanger Wietse Schiere.

Lees verder

Nieuwsbrief Bakkers in bedrijf

Wil je in 2025 geen nieuws missen van Bakkers in bedrijf? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief

3. Glutenvrij concept Craft voorziet in behoefte

Wie geen gluten meer mag eten, gaat op zoek naar alternatieven. Zo ook Gerry Mulder. Samen met zijn vrouw Nilüfer ontdekte hij een Italiaanse methode om smaakvol glutenvrij deeg te maken. Inmiddels verkoopt hij uitsluitend glutenvrij brood en banket via zijn drie Craft Coffee & Pastry-zaken.

Lees verder

4. Ingrediënten voor de nieuwe cao

De markt, de sector, bedrijven en functies veranderen. Dat is vooral de laatste jaren merkbaar. Het ene ambachtelijke bakkersbedrijf heeft een groeistrategie, het andere ambachtelijke- vaak startende - bedrijf kiest voor specialisatie. Eén ding hebben alle ambachtelijke bakkers met elkaar gemeen: ze willen zich blijven onderscheiden als ambachtelijke bakker! 

Lees verder

5. Hoe zien jongeren hun toekomst in de branche?

Het vinden en binden van jonge vaktalenten is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Hoe kijken jongeren zelf naar een toekomst binnen de bakkerijsector? En wat kan de branche doen om deze mensen te boeien en te behouden? Bakkers in bedrijf ging in gesprek met de jonge patissier Serena van Breukelen.

Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?