Meerdere specials bij het IJscentrum

22 augustus 2024 pexels
OPLEIDING | Het IJscentrum en de Patisserie Academie bieden weer verschillende cursussen aan. Er staan verschillende specials op het programma: Grab & Go, IJs in Potten & cups en Vegan IJs. En daarnaast de basiscursussen IJsbereider en Chocolatier.

De basiscursussen kunnen zowel zakelijk als privé worden afgenomen. Het is vooral belangrijk dat de cursist interesse in het product heeft. Voor de specials is het wel belangrijk dat de deelnemer al bekend is met ijs en of chocolade.

Basiscursus IJsbereider

Cursus Basis IJsbereider V2 (© IJscentrum)
De basiscursus IJsbereider van het IJscentrum omvat de theorie en de praktijk van het maken van ambachtelijk is. De theorie legt de basis van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen en in het praktijkdeel wordt grotendeel in teams gewerkt. Het IJscentrum biedt deze cursus aan als weektraining (start 4 november) of vijf dagen verspreid over vijf weken (start 2 of 24 september). Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen. 

Naar de cursus

Special IJs in Potten & cups

ijs in potten en cups (© IJscentrum)

Special IJspotten: inspirerende special met alvast een knipoog naar Kerst! Deze special staat op het programma voor 4 september en is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het verwerken van basis ingrediënten als smaakcomponent in ambachtelijk ijs. Tijdens deze special leren deelnemers alles over de opbouw van ijspotten en bekers, de smaakcombinaties en ijsrecepten die ook op een lagere temperatuur gewoon schepbaar zijn.

Naar de cursus

Special Vegan IJs

vegan ijs special (© IJscentrum)

Waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank? En wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix? Vragen die beantwoord worden tijdens de special Vegan IJs op 5 september. Voor ijsbereiders die zich verder willen specialisten en willen inspringen op de vegan foodtrend. 

Naar de cursus

Basiscursus Chocolatier

basiscursus chcolatier (© IJscentrum)

Voor iedereen die zich verder wil verdiepen in chocolade biedt het IJscentrum de basiscursus Chocolatier aan. In vier dagen leren cursisten over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ van chocolade. Cursisten gaan aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. De 4-daagste cursus gaat 10 september van start.

Naar de cursus

Special Grab & Go

special grab & go (© IJscentrum)

Op 23 september staat de special Grab&Go op het programma van de Patisserie Academie. De special geeft inspiratie voor Grab&Go-artikelen, die voor een flinke omzetboost kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zakje pindarotsjes of breekchocolade, tabletten en gevulde repen.

Naar de cursus

Altijd op de hoogte blijven?