De basiscursussen kunnen zowel zakelijk als privé worden afgenomen. Het is vooral belangrijk dat de cursist interesse in het product heeft. Voor de specials is het wel belangrijk dat de deelnemer al bekend is met ijs en of chocolade.
Basiscursus IJsbereider
De basiscursus IJsbereider van het IJscentrum omvat de theorie en de praktijk van het maken van ambachtelijk is. De theorie legt de basis van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen en in het praktijkdeel wordt grotendeel in teams gewerkt. Het IJscentrum biedt deze cursus aan als weektraining (start 4 november) of vijf dagen verspreid over vijf weken (start 2 of 24 september). Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen.
Special IJs in Potten & cups
Special IJspotten: inspirerende special met alvast een knipoog naar Kerst! Deze special staat op het programma voor 4 september en is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het verwerken van basis ingrediënten als smaakcomponent in ambachtelijk ijs. Tijdens deze special leren deelnemers alles over de opbouw van ijspotten en bekers, de smaakcombinaties en ijsrecepten die ook op een lagere temperatuur gewoon schepbaar zijn.
Special Vegan IJs
Waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank? En wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix? Vragen die beantwoord worden tijdens de special Vegan IJs op 5 september. Voor ijsbereiders die zich verder willen specialisten en willen inspringen op de vegan foodtrend.
Basiscursus Chocolatier
Voor iedereen die zich verder wil verdiepen in chocolade biedt het IJscentrum de basiscursus Chocolatier aan. In vier dagen leren cursisten over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ van chocolade. Cursisten gaan aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. De 4-daagste cursus gaat 10 september van start.
Special Grab & Go
Op 23 september staat de special Grab&Go op het programma van de Patisserie Academie. De special geeft inspiratie voor Grab&Go-artikelen, die voor een flinke omzetboost kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zakje pindarotsjes of breekchocolade, tabletten en gevulde repen.