Meer dan 200.000 btw-betalingen met iDEAL via Mijn Belastingdienst Zakelijk

21 april 2023 Redactie Food
Foto: Belastingdienst

De uiterste aangifte- en betaaldatum voor btw over het eerste kwartaal komt in zicht. Ondernemers hebben tot 30 april om dit te regelen. Sinds november 2022 is het mogelijk om dit met iDEAL te doen. Meer dan 200.000 ondernemers hebben hier al gebruik van gemaakt meldt De Belastingdienst en deelt het onderstaande bericht.

Met de mogelijkheid om met iDEAL te betalen, wil de Belastingdienst de btw-aangifte voor ondernemers gemakkelijker maken. Ook als ondernemer met een eigen winkel of webshop. Ondernemer Klaas-Jan Gorter maakt gebruik van deze mogelijkheid. “Je btw-aangifte betalen via iDEAL lijkt een kleine aanpassing, maar voor kleine ondernemers is het heel handig. Dit voorkomt naheffingen en boetes voor ondernemers.”

Betalen via iDEAL

De btw betalen via iDEAL werkt volgens De Belastingdienst in drie stappen:

  1. Stuur je btw-aangifte in via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  2. Klik op ‘Aangifte afsluiten’.
  3. Ga naar ‘Ingestuurde aangiften’. In de kolom ‘Actie’ vind je de iDEAL betaallink.

200.000 betalingen

“Meer dan 200.000 betalingen via iDEAL: een mooi aantal”, zegt Paul Jairath, projectleider bij de Belastingdienst. “Veel startende en kleine ondernemers doen de btw-aangifte zelf. We zien dat zij regelmatig onnodige fouten maken bij hun btw-aangifte en -betaling. Betaal je via iDEAL, dan werkt dat net als bij een webshop. Het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn al ingevuld en je kunt direct met iedere bank betalen. Snel en in drie simpele stappen gedaan. Zo helpen we fouten voorkomen en maken we het makkelijker voor ondernemers om hun verplichtingen na te komen.”

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?