‘Maurits was een bijzonder hartelijk mens’

21-03-24 Maurits van der Vooren IMG_8316 (foto van Michelle)

Maurits van der Vooren, lid van het Nederlands Patisserieteam (NPT), overleed dinsdag 23 maart op 37-jarige leeftijd aan kanker. De horeca- en patisseriewereld verliezen een inspirerende chef. “Zijn manier van presenteren was zijn grootste kracht”, vertelt vriend en NPT-lid Bart de Gans.

Bij de twintigste editie van de Dutch Pastry Award in 2019 kwam Maurits van der Vooren als winnaar uit de bus. Hij begon zijn carrière als chef en raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken (zijn ouders hadden een bakkerij dus die wereld was hem niet onbekend). In 2019 ging hij er dus met de DPA vandoor; dit leverde hem eerst het aspirant-lidmaatschap en later het definitieve lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam op.

Een begrip in de culinaire wereld

Bart de Gans, ook lid van het patisserieteam, vriend en collega van Maurits reageert op het veel te vroege overlijden van Maurits. “Er zijn weinig mensen waar je direct een vriendschap mee hebt en met Maurits had ik dat. We hebben de afgelopen jaren zoveel bijzondere momenten met elkaar beleefd dat het moeilijk is om er iets uit te pikken. Maurits was een bijzonder hartelijk mens waardoor er altijd veel projecten op zijn, en ons, pad kwamen.” Het afgelopen jaar zetten ze samen bijvoorbeeld De Dessert Club op, een ongekend succes in coronatijd. “We hebben altijd het beste in elkaar naar boven gehaald. Als freelancers werkten we veel samen, met vakcollega’s en met mensen uit andere disciplines. Het bracht heel veel energie om patisserie neer te kunnen zetten zoals wij dachten dat het zou moeten zijn. Dat was fantastisch.”

Maurits had zijn roots in de horeca en nam zijn kracht mee naar de patisserie. “Maurits is echt een begrip in de culinaire wereld en zijn grootste kracht lag in zijn manier van presenteren. Google hem maar eens, bekijk zijn Instagram. Hij heeft ontzettend mooie dingen neergezet. Ik koester de herinneringen aan wat we allemaal hebben meegemaakt samen.”

21-03-24 Maurits instagram

“Maurits’ grootste kracht lag in zijn manier van presenteren. Bekijk zijn Instagram maar eens.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Raoul Andriessen wint Dutch Pastry Award 2023

Raoul Andriessen wint Dutch Pastry Award 2023

Maandag 6 maart is op Bakkersvak de winnaar bekendgemaakt van de Dutch Pastry Award 2023. Raoul Andriessen wint goud met zijn showstuk in de vorm van een octopus.

Dutch Pastry Award 2023: ‘Prima animo om aan wedstrijd deel te nemen’

Dutch Pastry Award 2023: ‘Prima animo om aan wedstrijd deel te nemen’

Tijdens Bakkersvak van 5 tot en met 7 maart wordt voor de 24ste keer om de Dutch Pastry Award gestreden. De winnaar wordt een jaar aspirant-lid van het Dutch Pastry Team met de bedoeling daarna volwaardig lid te worden.

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.