De twintigste editie van de Dutch Pastry Award kende een ‘outsider’ als winnaar: Maurits van der Vooren. Hij begon zijn carrière als chef, raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken en ging er met de hoofdprijs vandoor. Komend jaar is hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

Traditioneel wordt tijdens Bakkersvak de winnaar van de Dutch Pastry Award bekend gemaakt. Zo ook dit jaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking had het team nog een verrassing. Waar normaal alleen de winnaar aspirant-lid van het NPT wordt, maken dit jaar ook de nummers 2 en 3 daar kans op. Ymke Buelens (2) en Kiki Suijkerbuijk (3) krijgen hiervoor eerst nog een opdracht. Als ze die goed afronden, zijn ook zij komend jaar aspirant-lid.

Andere prijzen

De deelnemers aan de Dutch Pastry Award strijden niet alleen om de hoofdprijs, maar ieder jaar worden ook drie andere prijzen vergeven. De Design Award ging dit jaar naar Carlo Lennarts voor zijn showstuk en taart. Dries Michels scoorde met zijn eerbetoon aan Paul Bocuse hoge ogen op internet en ging er met de Publieksprijs vandoor. Ook de Jurgen Willems Award, een jaarlijks eerbetoon aan oud-winnaar Jurgen Willems die helaas heel jong is overleden, ging ook naar Dries. Hij won hiermee een opleiding aan het Bakery Institute.

Om in de gaten te houden

De overige kandidaten vielen niet in de prijzen, maar houdt deze aanstormende talenten de komende jaren wel in de gaten te houden: Joeri Vandekerkhove, Hugo Schutte, Jan Vissers en Anne Post.

 Volgend jaar zelf meedoen? Het thema voor 2020 is: Hollands Glorie.

DPA Showstuk

Altijd op de hoogte blijven?