Masterclass Johan Martin bij Bakery Institute

12 juli 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Cameron Barnes via Unsplash

Johan Martin is een expert op het gebied van Viennoiserie. In september geeft hij een masterclass en een demonstratie bij het Bakery Institute. 

"Zeg je high-end Viennoiserie, dan zeg je: Johan Martin", meldt het Bakery Institute op de website. "Scholen vanuit de hele wereld vragen deze op en top vakman om zijn kennis en creativiteit te delen. En het goede nieuws is: hij komt naar Nederland!"

Masterclass en demonstratie

Martin geeft een driedaagse masterclass op 25, 26 en 27 september. Deelnemers gaan aan de slag met viennoiserie recepten onder meer uit zijn boek ‘Signature’ en ontdekken dat viennoiserie verder gaat dan een croissant of pain au chocolat. De recepten waarmee de deelnemers aan de slag gaan hebben vaak de Pâte à brioche feuillettée en Pâte à croissant als de basis, maar ook Pâte à pain au lait of Pâte à Kugelhopf komen voorbij.

Naast de masterclass geeft Martin ook een demonstratie op woensdag 29 september. Hier laat hij zien hoe hij klassiekers als croissant en brioche een moderne twist geeft.

Johan Martin

Johan Martin staat internationaal bekend om zijn innovatieve en verfijnde viennoiserie. Hij startte zijn carrière in Frankrijk. Hij werkte bij verschillende prestigieuze patissiers en chocolatiers en gaf 10 jaar bij Ecole Bellouet Conseil in Parijs. Tegenwoordig geeft hij masterclasses en demonstraties over de hele wereld. 

Bron: Bakery Institute

Altijd op de hoogte blijven?