Market Food Group neemt Detailresult-bakkerij over

28 juli 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Bakkerij 't Stoepje

Market Food Group, bekend van de formules Le Perron en ’t Stoepje, neemt Detailresult-bakkerij in Apeldoorn over. “Met deze transactie zetten we de volgende stap in de ontwikkeling van Market Food Group”, aldus algemeen directeur Sjacco Nel.

De productie in de Apeldoornse bakkerij kwam stil te liggen na de opsplitsing van Detailresult en ontmanteling van de gezamenlijke broodproductie van de formules DekaMarkt en Dirk. Market Food Group gaat de productie weer opstarten.

Vijfde productielocatie

Voor de bakkerijgroep uit Bunschoten-Spakenburg is het de vijfde productielocatie. De nieuwe productielocatie biedt ruimte voor capaciteitsuitbreiding, en daarmee verdere groei en continuïteit voor de lange termijn, aldus Market Food Group. Naast uitbreiding in Nederland biedt de locatie ook mogelijkheden voor export naar Duitsland.

Volgende stap

“Met deze transactie zetten we de volgende stap in de ontwikkeling van Market Food Group”, zegt Sjacco Nel, algemeen directeur MFG. “Na de verwerving van de bakkerijen Faber en Smithuis in het afgelopen jaar, diende deze mogelijkheid zich op een uitstekend moment aan. De eerste fase van integratie van alle onderdelen binnen de groep is volgens plan verlopen en de bakkerijmarkt is na een hectisch 2022 weer enigszins genormaliseerd.”

Market Food Group

Market Food Group is sinds 1979 actief als brood en banketbakkerij en is bekend van Le Perron en ’t Stoepje. Inmiddels zijn er 115 franchisenemers die op 600 markten door heel Nederland staan. De bakkerijgroep produceert niet allen voor de eigen formules, maar levert ook brood en banket aan supermarkten, horecabedrijven en aan grote aanbieders van maaltijdboxen.

Altijd op de hoogte blijven?