Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

17 december 2019

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?”

Als Marco Moen begint met praten houdt hij niet meer op. Maar dat geeft niet, want er rollen een hoop wijze lessen uit zijn mond. “In mijn jeugd rook ik op straat altijd de bakker. Als kind stond ik uren door de ramen van de winkel te kijken. Witte bolletjes, koek: het was voor mij een heel andere wereld, ik kwam uit de kwekerij in Aalsmeer. En aangezien ik altijd iets anders wil dan anderen, wilde ik als kind broodbakker worden. Maar het werd uiteindelijk banket.”

Leerlingen opleiden

“Nick – die zelf al vanaf z’n dertiende bij ons werkt – begeleidt de leerlingen die we hebben rondlopen. Als er eentje binnenkomt, zie je al snel of het vak wat voor ze is. Maar de roc’s...

Meer weten over Marco Moen en Patisserie Buter? Lees dan het complete artikel van Michelle de Koning in Bakkers in bedrijf 10-2019 (papieren editie of online). Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex btw voor het eerste jaar.

Altijd op de hoogte blijven?