Marc Cuypers nieuwe voorzitter Nebafa

19 januari 2017

ZIERIKZEE - Marc Cuypers, commercieel directeur Zeelandia Nederland, is de nieuwe voorzitter van de vereniging van de Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen, de Nebafa. Cuypers volgt Ernst Erhardt, eveneens van Zeelandia, op. Erhardt is onlangs benoemd als bestuurder van de Europese vereniging van fabrikanten van bakkerijgrondstoffen, Fedima.

Agenda

Bij Nebafa zijn zeventien fabrikanten van bakkerijgrondstoffen aangesloten waaronder drie maalderijen. Deze fabrikanten produceren grondstoffen voor brood en banket en zijn actief op de markten voor brood en banket in Europa en in de andere delen van de wereld. Marc Cuypers ziet met vertrouwen zijn voorzitterschap van Nebafa tegemoet en heeft daarvoor een agenda gemaakt met onderwerpen en thema’s die hij gedurende zijn voorzitterschap aan de orde wil stellen.

Campagne brood

Eén van die onderwerpen is het voorstel voor een campagne voor brood. De brancheorganisaties in de keten van brood en banket zijn op dit moment in overleg over de realisatie van de voorstellen van het NBC voor een Nederlands/Belgische campagne voor brood. Nebafa onderstreept het belang van een dergelijke campagne en is daarom ook in overleg met alle partijen om tot een brede consensus te komen over een nieuw campagnevoorstel.

Consumentenvertrouwen

Een ander thema betreft het behoud van het consumentenvertrouwen in brood en banket. Een onderwerp dat alle organisaties in de keten van brood en banket raakt en niet alleen betrekking heeft op consumptie, maar ook op de aantrekkelijkheid van de sector op het vlak van economie en werkgelegenheid, bijvoorbeeld voor jonge talentvolle mensen.

Altijd op de hoogte blijven?