Marc Cuypers nieuwe voorzitter Nebafa

ZIERIKZEE - Marc Cuypers, commercieel directeur Zeelandia Nederland, is de nieuwe voorzitter van de vereniging van de Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen, de Nebafa. Cuypers volgt Ernst Erhardt, eveneens van Zeelandia, op. Erhardt is onlangs benoemd als bestuurder van de Europese vereniging van fabrikanten van bakkerijgrondstoffen, Fedima.

Agenda

Bij Nebafa zijn zeventien fabrikanten van bakkerijgrondstoffen aangesloten waaronder drie maalderijen. Deze fabrikanten produceren grondstoffen voor brood en banket en zijn actief op de markten voor brood en banket in Europa en in de andere delen van de wereld. Marc Cuypers ziet met vertrouwen zijn voorzitterschap van Nebafa tegemoet en heeft daarvoor een agenda gemaakt met onderwerpen en thema’s die hij gedurende zijn voorzitterschap aan de orde wil stellen.

Campagne brood

Eén van die onderwerpen is het voorstel voor een campagne voor brood. De brancheorganisaties in de keten van brood en banket zijn op dit moment in overleg over de realisatie van de voorstellen van het NBC voor een Nederlands/Belgische campagne voor brood. Nebafa onderstreept het belang van een dergelijke campagne en is daarom ook in overleg met alle partijen om tot een brede consensus te komen over een nieuw campagnevoorstel.

Consumentenvertrouwen

Een ander thema betreft het behoud van het consumentenvertrouwen in brood en banket. Een onderwerp dat alle organisaties in de keten van brood en banket raakt en niet alleen betrekking heeft op consumptie, maar ook op de aantrekkelijkheid van de sector op het vlak van economie en werkgelegenheid, bijvoorbeeld voor jonge talentvolle mensen.

Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?