Marc Cuypers nieuwe voorzitter Nebafa

ZIERIKZEE - Marc Cuypers, commercieel directeur Zeelandia Nederland, is de nieuwe voorzitter van de vereniging van de Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen, de Nebafa. Cuypers volgt Ernst Erhardt, eveneens van Zeelandia, op. Erhardt is onlangs benoemd als bestuurder van de Europese vereniging van fabrikanten van bakkerijgrondstoffen, Fedima.

Agenda

Bij Nebafa zijn zeventien fabrikanten van bakkerijgrondstoffen aangesloten waaronder drie maalderijen. Deze fabrikanten produceren grondstoffen voor brood en banket en zijn actief op de markten voor brood en banket in Europa en in de andere delen van de wereld. Marc Cuypers ziet met vertrouwen zijn voorzitterschap van Nebafa tegemoet en heeft daarvoor een agenda gemaakt met onderwerpen en thema’s die hij gedurende zijn voorzitterschap aan de orde wil stellen.

Campagne brood

Eén van die onderwerpen is het voorstel voor een campagne voor brood. De brancheorganisaties in de keten van brood en banket zijn op dit moment in overleg over de realisatie van de voorstellen van het NBC voor een Nederlands/Belgische campagne voor brood. Nebafa onderstreept het belang van een dergelijke campagne en is daarom ook in overleg met alle partijen om tot een brede consensus te komen over een nieuw campagnevoorstel.

Consumentenvertrouwen

Een ander thema betreft het behoud van het consumentenvertrouwen in brood en banket. Een onderwerp dat alle organisaties in de keten van brood en banket raakt en niet alleen betrekking heeft op consumptie, maar ook op de aantrekkelijkheid van de sector op het vlak van economie en werkgelegenheid, bijvoorbeeld voor jonge talentvolle mensen.

Lees ook
Eko Bakkerij Bolhuis  bakt 25 jaar biologisch

Eko Bakkerij Bolhuis bakt 25 jaar biologisch

Goed eten hoeft niet van ver te komen, vinden Berend Bolhuis en zijn zus Jantje van Eko Bakkerij Bolhuis in het Friese Jubbega. Ze maken alles van 100 procent biologische ingrediënten uit de regio.

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

In landelijke en regionale media is inmiddels veel aandacht voor de gevolgen van de energiecrisis voor bakkers. “Mooi dat het signaal wordt opgepikt, maar het is afwachten tot Prinsjesdag om te zien in hoeverre er iets mee gebeurt.”

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.