Maison Kelder koopt chocolaterie Lekkers 

chocolaterie Lekkers

Chocolaterie Lekkers in Zoetermeer verandert van eigenaar. Per 1 april neemt de Haagse banketbakkerij Maison Kelder, bekend van zijn hazelnootgebak de winkel over. De huidige eigenaresse van Lekkers moest vanwege gezondheidsredenen op zoek naar een koper. Door de jarenlange samenwerking met Maison Kelder konden beide partijen het snel eens worden.

‘Bij Maison Kelder is Lekkers in uitstekende handen’, zegt vertrekkend eigenaresse Esther van der List. Van der List is 17 jaar aan de zaak verbonden is geweest. ‘Ik ben erg opgelucht en blij voor het personeel dat Maison Kelder ons wil helpen. Maison Kelder is een prachtbedrijf en een aanwinst voor Zoetermeer.’

Liefde voor het vak

Lekkers is de eerste winkel die Maison Kelder opent in Zoetermeer, buiten de regio Haaglanden. ‘Uitbreiden in Zoetermeer was voor ons geen doel op zich’, zegt Bob Kaptein, eigenaar van Maison Kelder. ‘Wij leveren zelf al langer aan Lekkers, en zo kwamen we in gesprek. Ik wilde Esther van der List graag helpen en ben er van overtuigd dat onze winkels goed bij elkaar passen. Ambacht en liefde voor het vak staan voorop, dat is wat ons bindt.’

Ambachtelijk bereid

Chocolaterie Lekkers is een begrip in Zoetermeer en verkoopt op ambachtelijke wijze geproduceerd gebak, biologisch ijs en de eigen chocoladeproducten zoals bonbons en repen. De overname heeft geen gevolgen voor de tien werknemers van Lekkers. Zij blijven gewoon in dienst.

Ook blijft Lekkers het eigen assortiment verkopen. ‘Lekkers en Maison Kelder hebben beide iets heel eigens en dat moet je zo laten. De klanten kunnen dan ook blijven rekenen op hun vertrouwde lekkernijen’, zegt Bob Kaptein. In de winkel in Zoetermeer zullen na 1 april wel meer producten van Maison Kelder verkrijgbaar zijn.

Lees ook
Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème

Deze Petit Désiré, zoals we een petitfour of minigebakje bij Huize van Wely noemen, is een gebakken product met een luchtige botercrème van pecannoten. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het belangrijk vind dat je in je assortiment rekening houdt met de houdbaarheid van je producten.

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

Het was altijd de grote wens van broodbakker Fariss Berkane om de traditionele Nederlandse (banket)bakkerij met de Marokkaanse te combineren in één modern bedrijf. Acht jaar geleden is hij samen met zijn compagnon en neef Chahid el Hannouti La Boulangerie Traditionnelle Marrakech gestart in Amsterdam-Osdorp.

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Ruim zes jaar na de opening in februari 2015 heeft Patisserie Nijtmans in Amersfoort het interieur van de bescheiden winkel aan de Arnhemseweg volledig vernieuwd. De winkel, eerder in bruintinten, heeft nu de zachte uitstraling van wit marmer en lindegroen hout. “Het was tijd”, vinden eigenaren Marco en Karin Nijtmans. “Onze gebakjes verdienden een...