Maison Kelder koopt chocolaterie Lekkers 

chocolaterie Lekkers

Chocolaterie Lekkers in Zoetermeer verandert van eigenaar. Per 1 april neemt de Haagse banketbakkerij Maison Kelder, bekend van zijn hazelnootgebak de winkel over. De huidige eigenaresse van Lekkers moest vanwege gezondheidsredenen op zoek naar een koper. Door de jarenlange samenwerking met Maison Kelder konden beide partijen het snel eens worden.

‘Bij Maison Kelder is Lekkers in uitstekende handen’, zegt vertrekkend eigenaresse Esther van der List. Van der List is 17 jaar aan de zaak verbonden is geweest. ‘Ik ben erg opgelucht en blij voor het personeel dat Maison Kelder ons wil helpen. Maison Kelder is een prachtbedrijf en een aanwinst voor Zoetermeer.’

Liefde voor het vak

Lekkers is de eerste winkel die Maison Kelder opent in Zoetermeer, buiten de regio Haaglanden. ‘Uitbreiden in Zoetermeer was voor ons geen doel op zich’, zegt Bob Kaptein, eigenaar van Maison Kelder. ‘Wij leveren zelf al langer aan Lekkers, en zo kwamen we in gesprek. Ik wilde Esther van der List graag helpen en ben er van overtuigd dat onze winkels goed bij elkaar passen. Ambacht en liefde voor het vak staan voorop, dat is wat ons bindt.’

Ambachtelijk bereid

Chocolaterie Lekkers is een begrip in Zoetermeer en verkoopt op ambachtelijke wijze geproduceerd gebak, biologisch ijs en de eigen chocoladeproducten zoals bonbons en repen. De overname heeft geen gevolgen voor de tien werknemers van Lekkers. Zij blijven gewoon in dienst.

Ook blijft Lekkers het eigen assortiment verkopen. ‘Lekkers en Maison Kelder hebben beide iets heel eigens en dat moet je zo laten. De klanten kunnen dan ook blijven rekenen op hun vertrouwde lekkernijen’, zegt Bob Kaptein. In de winkel in Zoetermeer zullen na 1 april wel meer producten van Maison Kelder verkrijgbaar zijn.

Lees ook
Bakkers in de media – week 16

Bakkers in de media – week 16

Pasen in de bakkerij, 125 jarig jubileum bakker Out en Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips voor social media. Wat kwam er de afgelopen week voorbij in de media over de bakkersbranche?

Dikke chocoladelaag als handelsmerk

Dikke chocoladelaag als handelsmerk

Wat doe je als je bonbons te veel hetzelfde vindt smaken? Dan ga je zelf aan de slag en bedenk je een bedrijfsconcept met minder zoete, handgespoten bonbons in een iets groter formaat waarin je echte chocolade proeft. Bij Puccini Bomboni is dat 36 jaar na de start nog steeds het handelsmerk.

Sigep is terug van weggeweest

Sigep is terug van weggeweest

Na twee jaar afwezigheid is de bekende vakbeurs Sigep terug van weggeweest. Eindelijk kon de ijs-, bakkers-, patisserie-, chocolade- en koffiebranche elkaar eindelijk weer ontmoeten van 12 tot en met 16 maart in Rimini.