Machines, chocola en ijsbolletjes op Bakkersvak

De Graaf Bakeries

Het is alweer de laatste dag van Bakkersvak! Bezoekers kunnen weer veel inspiratie op doen op deze beurs. De vele exposanten, demonstraties, wedstrijden en de presentaties in het praktijklokaal, er is voldoende te beleven. Wij maakten een rondje over de beurs en zagen onder andere ijsbolletjes, chocola, voetballen en machines.

De Graaf Bakeries

De stand van De Graaf Bakeries trekt de aandacht vanwege de voetballen. Het bedrijf viert het dertig jarig bestaan op Bakkersvak. Hun vijf toppers staan in de spotlights. Klanten die vijf toppers bestellen krijgen een bal, waarmee ze op het doel in de stand kunnen schieten. Schieten ze raak, krijgen ze korting.

 

Minimelts

Minimelts Bakkersvak 2020

Nieuw op Bakkersvak zijn de Minimelts, kleine ijsballetjes gemaakt met stikstof. Hierdoor bevriest het product snel, waardoor de rijke smaak aanwezig blijft zonder lucht of water in het ijsballetje. Je kunt ze zo eten, maar ook gebruiken als decoratie. De Minimelts worden al verkocht in Duinrell, maar het bedrijf wil graag verder uitbreiden in Nederland. “Bakkersvak leek ons een goede plek om de mensen kennis te laten maken met The Ice Cream Dream”, aldus eigenaar Edgars Fridrihsons.

 

Spronk Bakkerijmachines

Spronk Bakkerijmachines staat op de beurs met verschillende machines, waaronder een taartensnijder. De bakker bepaalt zelf het aantal stukken en de snelheid waarmee het gebeurt. Er is een kleine variant en een grote met twee plateaus. Ook staat er een nieuwe rotatieoven. Deze kan zowel op gas als elektrisch en elke plaatwaarde kan erin.

Dekom

Dekom_Veliche

Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie. Het bedrijf is sinds kort ook distributeur van Veliche. Deze chocolade is prijstechnisch erg interessant volgens Dekom. “Chocolade is een beleving.” De verschillende chocoladesoorten zitten in een dispenser op de de stand. Het bedrijf is erg trots dat zij als klein bedrijf Cargill hebben binnengehaald. “Dat is de pluim op de hoed”.

Dossiers
Lees ook
Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 16, 17 en 18 oktober 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5, 6 & 7 maart 2023 op verzoek van de overgrote meerderheid van de ingeschreven exposanten. Dat laat de organisatie weten.

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

De voorronde van de World Chocolate Masters vindt op 14 maart plaats bij het IJscentrum. Carlo Midiri gaat proberen om zich te kwalificeren voor de internationale finale in Parijs. Daarnaast is er ook de WCM Young Talent Competition en zijn er verschillende inspirerende demo’s.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2022 gaan online door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2022 gaan online door

Het Dutch Pastry Team organiseert op 7 maart 2022 de Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland. Dit jaar zijn de Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland voor iedereen online te volgen via een YouTube livestream. Net als op Bakkersvak vormen de showstukken weer één van de hoogtepunten. “Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit...