M.O.C Young opgericht

MAARSSEN - Beko Advies heeft een bedrijfsvergelijkingsclub voor jonge ondernemers opgericht: M.O.C. –Management Ondernemers Club – Young. Eind augustus heeft M.O.C een eerste meeting gehad met een kleine 20 jonge (aanstaande) ondernemers uit de huidige M.O.C gelederen.

Ondernemer 2.0

M.O.C ziet bij de huidige leden een aanwas van jongeren die instromen in de bedrijven; een zeer positieve, leuke en goede ontwikkeling, vindt de organisatie. Net als de maatschappij verandert ook de bakkerijbranche en het ondernemerschap. Deze jonge groep potentiële ondernemers willen kennis met elkaar delen en uitwisselen en zich verder ontwikkelen tot een ondernemer 2.0.

Onderwerpen

Gezamenlijk zijn een aantal onderwerpen genoemd die behandeld zullen gaan worden zoals: hoe kan een overname gerealiseerd worden en hoeveel tijd is daarvoor nodig, welke problemen doen zich voor in de overgang van werknemer naar werkgever, hoe ontwikkelt de bakkerij zich in de toekomst, wordt het kleinschaliger of grootschaliger, etc.

Een zeer treffende uitspraak van Els Gutter, een van de al wat meer ervaren jonge ondernemers aan tafel: “werk behalve IN het bedrijf ook AAN het bedrijf” kortom, investeer in jezelf.  M.O.C Young is daar een prima platform voor.”

2017

M.O.C Young gaat in 2017 van start met drie bijeenkomsten.

Lees ook
Bereid u voor op decemberdrukte

Bereid u voor op decemberdrukte

De drukke decembermaand komt eraan en het coronavirus is de deur nog niet uit. Er gelden nog steeds allerlei beperkende maatregelen, die naar verwachting ook eind 2020 nog wel zullen gelden. Je hoeft geen glazen bol te hebben om te kunnen bedenken dat het een bijzondere en nog drukkere decembermaand zal worden dan altijd al het geval is.

Een machine vindt geen betere machine uit

Een machine vindt geen betere machine uit

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag op bezoek ga bij machinefabrikanten en eindeloos kan kijken naar filmpjes van ingenieuze bakkerijmachines. Dat ik het leuk vind om in een bakkerij te kijken wat er slimmer, handiger, of beter kan en dat ik er blij van word als er weer een nieuwbouwproject ‘bakkerij’ op mijn pad komt.

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

“Het is niet de criticus die telt. Niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet, en bloed. Die zich kranig weert. Die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...