Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luux 1_foto Naomi Heidinga

Foto: Naomi Heidinga

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil in Krimpen aan de Lek. Naast luxe gebak en chocolade, kan de klant daar terecht voor ijs.

Zijn winkel gaat dagelijks om half negen open. Dan zijn er nog niet veel klanten, maar dat geeft het team tijd om de zaak op te starten. “Zodat de vitrine er goed bij ligt als de klanten komen.” Meestal haalt hij rond acht uur verse melk op van een boerderij in de buurt. “Ik wilde per se ijs van verse melk maken. Ik kon bij diverse boeren in de regio terecht, maar koos voor kaasboerderij Speksnijder. Met hun kaas hebben ze al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Ze letten heel scherp op de kwaliteit van de melk. Daarnaast kun je goed afspraken met ze maken. Tweemaal per dag kan ik verse melk komen halen, net na melktijd.”

Zo rijdt hij twee tot vier keer per week even op en neer naar de boerderij. “Klanten van de boerderij komen naar ons om het ijs te proeven en mensen die ons ijs hebben gegeten, zijn benieuwd naar de kaas. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Meer weten over Luuk Schaper en zijn zaak Luux by Berekuil? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 2-2020 of in Vakblad IJs | editie 47. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement op Bakkers in bedrijf of op Vakblad IJs! af.

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...