LSBL start opleiding brood

18 november 2015

EDE - Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL) start in maart 2016 met de opleiding brood, om de relatie te leggen tussen de eigenschappen van brood en de procesinstellingen tijdens het bereiden. Door meerdere ontwikkelingen is de bakkerijsector constant in beweging, zo stelt de Landelijke Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL). Volgens het opleidingscentrum groeit daarom, met name bij grotere bakkerijen, grondstofleveranciers, machinefabrikanten en dienstverleners de behoefte aan vakmensen met technologisch inzicht in broodbereiding.

Praktisch

“De applicatie opleiding brood is een praktische opleiding, gericht op actuele kennis en inzicht in de procesmatige bereiding van diverse broodsoorten,” legt Harry van der Sluijs, directeur bij LSBL uit. “Tijdens de opleiding staan broodbeoordeling en bloembeoordeling centraal. De deelnemer legt de relatie van broodbeoordeling naar grondstoffen, maar ook naar proceseigenschappen”, aldus Van der Sluijs. In deze opleiding kiezen de deelnemers een eigen broodproduct ter verbetering. Deze wordt gedurende de opleiding besproken, beoordeeld en verbeterd.

Broodbeoordeling

“Het doel van de opleiding is dat de deelnemer leert om de procesinstellingen dusdanig aan te passen dat het eigen broodproduct de gewenste broodbeoordeling behaald”, stelt van der Sluijs. Volgens de directeur worden alle onderdelen ondersteund met practica, deze vinden plaats in de examenbakkerij van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Altijd op de hoogte blijven?