Loven, de Echte Bakker wint vlaaikeuring 2021

Winnaar Vlaaikeuring 2021_Loven, de echte bakker

Loven, de Echte Bakker uit Roermond heeft de jaarlijkse vlaaikeuring gewonnen. De tweede plaats ging naar Bakkerij Lemmens uit Voerendaal en Arcener Bakhuys de Echte Bakker uit Arcen belandde op de derde plaats.

De twee wedstrijdvlaaien waren dit jaar de Kruisbessen schuimvlaai en de Rijstevlaai. Loven, de Echte Bakker behaalde de hoogste score en mag zich daarom een jaar lang beste vlaaienbakker van Nederland noemen. Lokale nieuwsomroep L1 reikte 20 oktober live de prijs uit aan Loven, de Echte Bakker op Facebook. Een trotse bakker Jos nam de prijs in ontvangst en voegt de prijs toe aan zijn prijzenkast. Hij verteld dat hij al jaren meedoet aan de wedstrijd en veel heeft geleerd van het jurycommentaar.

De wedstrijd vond dit jaar voor de veertigste keer plaats. Dit jaar was organisatie genoodzaakt om een aangepast programma op te stellen. Zo waren dit jaar de keuring en ook de prijsuitreiking niet voor publiek toegankelijk en werden de vlaaien bij de bakkers opgehaald. Desondanks spreekt de jury van een geslaagde editie.

Naast de prijs voor de professionals was er ook een wedstrijd voor de bakkersleerlingen. Dit zijn:
Niveau 1: Xandro Lee, Vista College Heerlen
Niveau 2: Michelle Davies, Vista College Heerlen
Niveau 3: Jordy Thissen, Gilde Opleiding Venlo 

Lees ook
Vlaaikeuring 2020 gaat door

Vlaaikeuring 2020 gaat door

De Vlaaikeuring 2020 gaat door. In verband met de coronamaatregelen past de organisatie het programma aan. "De vlaai is Limburgs trots en de lekkerste vlaai haal je bij de bakker. Dat mag iedereen weten."

Echte Bakker Thijs Koolen wint Vlaaikeuring 2019

Echte Bakker Thijs Koolen wint Vlaaikeuring 2019

Thijs Koolen, de Echte Bakker bakt de lekkerste vlaaien. De jury wees hem aan als winnaar van de vlaaikeuring. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Thijs Koolen waren uitmuntend gebakken", aldus juryvoorzitter Vries.

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

De vlaaikeuring is een vast onderdeel van de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Dit jaar gaat de organisatie op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg. Voor het eerst kunnen ook thuisbakkers hieraan meedoen. Naast de keuring voor ambachtelijke bakkers wordt er ook een consumentenwedstrijd georganiseerd.