Loven, de Echte Bakker wint vlaaikeuring 2021

21 oktober 2021

Loven, de Echte Bakker uit Roermond heeft de jaarlijkse vlaaikeuring gewonnen. De tweede plaats ging naar Bakkerij Lemmens uit Voerendaal en Arcener Bakhuys de Echte Bakker uit Arcen belandde op de derde plaats.

De twee wedstrijdvlaaien waren dit jaar de Kruisbessen schuimvlaai en de Rijstevlaai. Loven, de Echte Bakker behaalde de hoogste score en mag zich daarom een jaar lang beste vlaaienbakker van Nederland noemen. Lokale nieuwsomroep L1 reikte 20 oktober live de prijs uit aan Loven, de Echte Bakker op Facebook. Een trotse bakker Jos nam de prijs in ontvangst en voegt de prijs toe aan zijn prijzenkast. Hij verteld dat hij al jaren meedoet aan de wedstrijd en veel heeft geleerd van het jurycommentaar.

De wedstrijd vond dit jaar voor de veertigste keer plaats. Dit jaar was organisatie genoodzaakt om een aangepast programma op te stellen. Zo waren dit jaar de keuring en ook de prijsuitreiking niet voor publiek toegankelijk en werden de vlaaien bij de bakkers opgehaald. Desondanks spreekt de jury van een geslaagde editie.

Naast de prijs voor de professionals was er ook een wedstrijd voor de bakkersleerlingen. Dit zijn:
Niveau 1: Xandro Lee, Vista College Heerlen
Niveau 2: Michelle Davies, Vista College Heerlen
Niveau 3: Jordy Thissen, Gilde Opleiding Venlo 

Altijd op de hoogte blijven?