Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Showstuk Lotte van Gorp Dutch Pastry Award

Lotte van Gorp won 7 maart de Dutch Pastry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.

Lotte’s showstuk is opgebouwd uit drie schilderijen van Vincent van Gogh: de bodem baseerde ze op de Amandelbloesem, het centrale stuk representeert de bekende Zonnebloemen en bovenin zit de IJsvogel aan de waterkant. Lotte gebruikte in haar showstuk onder meer de techniek suikerblazen, waarvoor ze een paar jaar terug een cursus deed bij Dutch Pastry Team-lid Peter Remmelzwaal. Hij geeft haar dan ook de complimenten daarvoor: “Lotte heeft echt op het showstuk gewonnen. Het is heel clean en stylisch, met mooie kleuren. Een terechte winnaar.”

De taart van Lotte is gebaseerd op amandelbloesem. Voor de bodem gebruikte ze amandel en in de vulling zitten aalbescompote en amandelmousse. De taart kreeg een witte glaçage. In haar interview tijdens de livesteam zegt Lotte: “Ik heb gemaakt wat ik lekker vind en waar ik achter sta.” Lotte won in 2018 al de Gouden Gard en wordt nu aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Lotte werkt bij Huize van Wely in Noordwijk.

Andere winnaars

De tweede plaats ging naar Noa Vlemmix met haar showstuk First Art, gebaseerd op oude grottekeningen. Het verschil tussen Lotte en Noa was slechts 7,5 punten, vertelt de jury, dus ze heeft “zilver met een gouden randje”. Ook won Noa de Publieksprijs met ruim 700 stemmen. Noa werkt bij chocolaterie Bontom in Nijkerk.

De derde plaats ging naar Ramona Rütti (Patisserie Tummers), die haar showstuk liet inspireren door gebouwen en kunst in Amsterdam. Bas Turion (Crème de la crème) ontving de Jurgen Willems Motivatieprijs. De jury vond zijn taart het beste van alle taarten die ze proefden.

De Dutch Pastry Award is terug te kijken via de livestream.

Lotte van Gorp Dutch Pastry Award 2022

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...

Samenwerking Dutch Pastry Team en Andros Chef

Samenwerking Dutch Pastry Team en Andros Chef

Het Dutch Pastry Team maakt bekend dat de bestaande samenwerking met ijswinkel.nl is uitgebreid met een nieuwe partner Andros Chef. Patissier Robin hoedjes deelt daarom zijn recept Bombe aardbeien.

Purple lady - Fruitige bombe

Purple lady - Fruitige bombe

De purple lady is gebaseerd op blauwe bessen en vanille. Blauwe bessen zijn niet alleen lekker, maar ook supergezond. De paarse kleur van deze bombe past uitstekend bij Patisserie en chocolaterie George Vis, want die kleur is er in alle verpakkingen verwerkt.