Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp won 7 maart de Dutch Pastry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.
Lotte’s showstuk is opgebouwd uit drie schilderijen van Vincent van Gogh: de bodem baseerde ze op de Amandelbloesem, het centrale stuk representeert de bekende Zonnebloemen en bovenin zit de IJsvogel aan de waterkant. Lotte gebruikte in haar showstuk onder meer de techniek suikerblazen, waarvoor ze een paar jaar terug een cursus deed bij Dutch Pastry Team-lid Peter Remmelzwaal. Hij geeft haar dan ook de complimenten daarvoor: “Lotte heeft echt op het showstuk gewonnen. Het is heel clean en stylisch, met mooie kleuren. Een terechte winnaar.”
De taart van Lotte is gebaseerd op amandelbloesem. Voor de bodem gebruikte ze amandel en in de vulling zitten aalbescompote en amandelmousse. De taart kreeg een witte glaçage. In haar interview tijdens de livesteam zegt Lotte: “Ik heb gemaakt wat ik lekker vind en waar ik achter sta.” Lotte won in 2018 al de Gouden Gard en wordt nu aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Lotte werkt bij Huize van Wely in Noordwijk.
Andere winnaars
De tweede plaats ging naar Noa Vlemmix met haar showstuk First Art, gebaseerd op oude grottekeningen. Het verschil tussen Lotte en Noa was slechts 7,5 punten, vertelt de jury, dus ze heeft “zilver met een gouden randje”. Ook won Noa de Publieksprijs met ruim 700 stemmen. Noa werkt bij chocolaterie Bontom in Nijkerk.
De derde plaats ging naar Ramona Rütti (Patisserie Tummers), die haar showstuk liet inspireren door gebouwen en kunst in Amsterdam. Bas Turion (Crème de la crème) ontving de Jurgen Willems Motivatieprijs. De jury vond zijn taart het beste van alle taarten die ze proefden.
De Dutch Pastry Award is terug te kijken via de livestream.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Raoul Andriessen wint Dutch Pastry Award 2023
Maandag 6 maart is op Bakkersvak de winnaar bekendgemaakt van de Dutch Pastry Award 2023. Raoul Andriessen wint goud met zijn showstuk in de vorm van een octopus.
Dutch Pastry Award 2023: ‘Prima animo om aan wedstrijd deel te nemen’
Tijdens Bakkersvak van 5 tot en met 7 maart wordt voor de 24ste keer om de Dutch Pastry Award gestreden. De winnaar wordt een jaar aspirant-lid van het Dutch Pastry Team met de bedoeling daarna volwaardig lid te worden.
Recept: Tropical Summer
Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.