Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Showstuk Lotte van Gorp Dutch Pastry Award

Lotte van Gorp won 7 maart de Dutch Pastry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.

Lotte’s showstuk is opgebouwd uit drie schilderijen van Vincent van Gogh: de bodem baseerde ze op de Amandelbloesem, het centrale stuk representeert de bekende Zonnebloemen en bovenin zit de IJsvogel aan de waterkant. Lotte gebruikte in haar showstuk onder meer de techniek suikerblazen, waarvoor ze een paar jaar terug een cursus deed bij Dutch Pastry Team-lid Peter Remmelzwaal. Hij geeft haar dan ook de complimenten daarvoor: “Lotte heeft echt op het showstuk gewonnen. Het is heel clean en stylisch, met mooie kleuren. Een terechte winnaar.”

De taart van Lotte is gebaseerd op amandelbloesem. Voor de bodem gebruikte ze amandel en in de vulling zitten aalbescompote en amandelmousse. De taart kreeg een witte glaçage. In haar interview tijdens de livesteam zegt Lotte: “Ik heb gemaakt wat ik lekker vind en waar ik achter sta.” Lotte won in 2018 al de Gouden Gard en wordt nu aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Lotte werkt bij Huize van Wely in Noordwijk.

Andere winnaars

De tweede plaats ging naar Noa Vlemmix met haar showstuk First Art, gebaseerd op oude grottekeningen. Het verschil tussen Lotte en Noa was slechts 7,5 punten, vertelt de jury, dus ze heeft “zilver met een gouden randje”. Ook won Noa de Publieksprijs met ruim 700 stemmen. Noa werkt bij chocolaterie Bontom in Nijkerk.

De derde plaats ging naar Ramona Rütti (Patisserie Tummers), die haar showstuk liet inspireren door gebouwen en kunst in Amsterdam. Bas Turion (Crème de la crème) ontving de Jurgen Willems Motivatieprijs. De jury vond zijn taart het beste van alle taarten die ze proefden.

De Dutch Pastry Award is terug te kijken via de livestream.

Lotte van Gorp Dutch Pastry Award 2022

Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Recept: Kip-kerrie hapjes

Recept: Kip-kerrie hapjes

Kip -kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief