Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

broodkorst

Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian.

Aanleiding voor de campagne is een nieuw onderzoek door de NLWA, onder 2.085 Londenaren. Van de respondenten blijkt 43 procent de korstjes van het brood te snijden en die weg te gooien. Daarnaast zei 15 procent de kapjes van het brood niet op te eten. Dit leidt tot een jaarlijkse verspilling van 254 miljoen broodkorstjes in Londen.

Samen met anti-afvalorganisatie Keep Britain Tidy organiseert de NLWA gratis ’Save the Crust’ in Noord-Londen. Chefs laten zien hoe je kan koken met oud brood en korstjes. Recepten zoals panzanella saladecroutons en zelfs broodijs zijn bij uitstek geschikt voor oud brood-verwerking. Het redden van de Londense broodkorstjes kan de Londenaren £13 miljoen besparen.

Ook in Nederland is brood een van de meest weggegooide voedselproducten. Volgens cijfers van het Voedingscentrum uit 2016 gooien Nederlanders jaarlijks bijna 160 miljoen kilo brood weg. Daar maakt het anti-voedselverspillingsrestaurant Instock ’bammetjes bier’ van. Vroeger deed een Nederlandse moeder oud brood en korstjes door de bal gehakt.

Bron: Foodlog

Lees ook
Fransen schrikken van hun brood

Fransen schrikken van hun brood

De Franse consumentenorganisatie 60 Millions de Consommateurs deed een broodtest. Naast hun traditionele baguette hebben ook de Fransen inmiddels ander brood ontdekt, zoals volkoren of meergranen. Wat daar allemaal in zit, zocht 60 Millions uit. Op het etiket kun je het immers niet lezen aangezien brood nog altijd 'los' en dus zonder verpakking en etiket...

Nederlander eet steeds meer brood buitenshuis

Nederlander eet steeds meer brood buitenshuis

In 2018 daalde de totale broodconsumptie in Nederland met minder dan 1 procent. Een verschil met de voorgaande jaren toen deze consumptie een jaarlijkse daling van ongeveer 3 procent liet zien. In een persbericht laat het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) weten 'verheugd' te zijn met deze positieve trend en geeft een verklaring.  In 2018 startten...

Hoe belangrijk zijn vezels?

Hoe belangrijk zijn vezels?

Een volkoren boterham of een ­plakje roggebrood zit boordevol vezels. Maar wat zijn dit nou eigenlijk precies? Stichting Ambachtelijke Bakkerij legt dit uit. Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij Wat zijn voedingsvezels? Een volkoren boterham of een ­plakje roggebrood zitten boordevol voedingsvezels. Maar wat zijn dit nou eigenlijk precies?...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.