Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

broodkorst

Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian.

Aanleiding voor de campagne is een nieuw onderzoek door de NLWA, onder 2.085 Londenaren. Van de respondenten blijkt 43 procent de korstjes van het brood te snijden en die weg te gooien. Daarnaast zei 15 procent de kapjes van het brood niet op te eten. Dit leidt tot een jaarlijkse verspilling van 254 miljoen broodkorstjes in Londen.

Samen met anti-afvalorganisatie Keep Britain Tidy organiseert de NLWA gratis ’Save the Crust’ in Noord-Londen. Chefs laten zien hoe je kan koken met oud brood en korstjes. Recepten zoals panzanella saladecroutons en zelfs broodijs zijn bij uitstek geschikt voor oud brood-verwerking. Het redden van de Londense broodkorstjes kan de Londenaren £13 miljoen besparen.

Ook in Nederland is brood een van de meest weggegooide voedselproducten. Volgens cijfers van het Voedingscentrum uit 2016 gooien Nederlanders jaarlijks bijna 160 miljoen kilo brood weg. Daar maakt het anti-voedselverspillingsrestaurant Instock ’bammetjes bier’ van. Vroeger deed een Nederlandse moeder oud brood en korstjes door de bal gehakt.

Bron: Foodlog

Lees ook
Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral...

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en zal ook in de toekomst een belangrijke plaats blijven innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. "Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en...

De perfecte foodpairing van brood en bier

De perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...