Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

broodkorst

Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian.

Aanleiding voor de campagne is een nieuw onderzoek door de NLWA, onder 2.085 Londenaren. Van de respondenten blijkt 43 procent de korstjes van het brood te snijden en die weg te gooien. Daarnaast zei 15 procent de kapjes van het brood niet op te eten. Dit leidt tot een jaarlijkse verspilling van 254 miljoen broodkorstjes in Londen.

Samen met anti-afvalorganisatie Keep Britain Tidy organiseert de NLWA gratis ’Save the Crust’ in Noord-Londen. Chefs laten zien hoe je kan koken met oud brood en korstjes. Recepten zoals panzanella saladecroutons en zelfs broodijs zijn bij uitstek geschikt voor oud brood-verwerking. Het redden van de Londense broodkorstjes kan de Londenaren £13 miljoen besparen.

Ook in Nederland is brood een van de meest weggegooide voedselproducten. Volgens cijfers van het Voedingscentrum uit 2016 gooien Nederlanders jaarlijks bijna 160 miljoen kilo brood weg. Daar maakt het anti-voedselverspillingsrestaurant Instock ’bammetjes bier’ van. Vroeger deed een Nederlandse moeder oud brood en korstjes door de bal gehakt.

Bron: Foodlog

Lees ook
Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Precies een jaar geleden vertelde Kristof Dossche over de plannen met Dossche Mills Meneba. Het smeden van één bedrijf met drie productielocaties verliep afgelopen jaar naar wens. Inmiddels is de blik weer meer op de toekomst gericht. “Wij zijn ervan overtuigd dat de ambachtelijke bakker zich kan onderscheiden.”

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...