Loeffen opnieuw ‘lekkerste speculaasbakker’

NIEUWEGEIN – Bakkerij Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk is opnieuw de winnaar geworden van de speculaaswedstrijd die Beko organiseerde tijdens de Najaarsdagen op 19 en 20 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. De jury was met name lovend over het gevulde speculaas. De consumentenjury beloonde deze met een 9,7, de vakjury zelfs met een 10.

Procedure

Bakkers mochten drie soorten speculaas meebrengen: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Die speculaas werd beoordeeld door een consumentenpanel en een vakjury. Consumenten- en vakjury hanteerden verschillende beoordelingscriteria. De vakjury keurde producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien. Verpakking en presentatie waren juist een belangrijk onderdeel bij de beoordeling door de consumentenjury. Het doel van Beko met de speculaaskeuringen is de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker te verbeteren en bakkers ‘tools’ te geven zich als ambachtsman te profileren.

Blij verrast

Er zijn zo’n 250 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd. Loeffen won de wedstrijd al een paar keer, maar moest vorig jaar ‘de eer’ laten aan Theo Engelen in Bemmel. Loeffen was blij verrast met de wint: “We hadden er niet op gerekend. De speculaasspecialist in ons bedrijf is Henk Minten. Die werkt al 47 jaar bij ons en is verantwoordelijk voor de speculaasproductie en dus ook voor de wedstrijd. Ons succes hebben we vooral aan hem te danken. Toen juryvoorzitter Frank van Sprang woensdag belde met mededeling dat we opnieuw de beste van Nederland zijn geworden, ging het dak eraf! We zijn dolblij dat de titel weer in ons bezit is.”

 
Lees ook
Recordaantal speculaasproducten voor Beko Speculaaskeuringen 2020

Recordaantal speculaasproducten voor Beko Speculaaskeuringen 2020

De Beko Speculaaskeuringen verliepen dit jaar anders dan anders. Vanwege het coronavirus gingen de fysieke Beko Najaarsdagen niet door en moest de organisatie kiezen voor een alternatieve opzet. En met succes. De organisatie kreeg een recordaantal speculaasproducten binnen voor de jaarlijkse keuring.

Hoe maak ik de beste speculaasjes?

Hoe maak ik de beste speculaasjes?

Ik wil met de decembermaand goed uitpakken. Juist na deze zware periode. Speculaas is een product dat eigenlijk bij iedere klant wel in de smaak valt. Het is niet duur, en daarmee een makkelijke impulsaankoop.

Bakkersgeheimen voor de feestdagen

Bakkersgeheimen voor de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...