Loeffen opnieuw ‘lekkerste speculaasbakker’

NIEUWEGEIN – Bakkerij Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk is opnieuw de winnaar geworden van de speculaaswedstrijd die Beko organiseerde tijdens de Najaarsdagen op 19 en 20 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. De jury was met name lovend over het gevulde speculaas. De consumentenjury beloonde deze met een 9,7, de vakjury zelfs met een 10.

Procedure

Bakkers mochten drie soorten speculaas meebrengen: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Die speculaas werd beoordeeld door een consumentenpanel en een vakjury. Consumenten- en vakjury hanteerden verschillende beoordelingscriteria. De vakjury keurde producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien. Verpakking en presentatie waren juist een belangrijk onderdeel bij de beoordeling door de consumentenjury. Het doel van Beko met de speculaaskeuringen is de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker te verbeteren en bakkers ‘tools’ te geven zich als ambachtsman te profileren.

Blij verrast

Er zijn zo’n 250 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd. Loeffen won de wedstrijd al een paar keer, maar moest vorig jaar ‘de eer’ laten aan Theo Engelen in Bemmel. Loeffen was blij verrast met de wint: “We hadden er niet op gerekend. De speculaasspecialist in ons bedrijf is Henk Minten. Die werkt al 47 jaar bij ons en is verantwoordelijk voor de speculaasproductie en dus ook voor de wedstrijd. Ons succes hebben we vooral aan hem te danken. Toen juryvoorzitter Frank van Sprang woensdag belde met mededeling dat we opnieuw de beste van Nederland zijn geworden, ging het dak eraf! We zijn dolblij dat de titel weer in ons bezit is.”

 
Lees ook
Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

De ambachtelijke bakkers van Nederland komen zaterdag 25 januari met een gezamenlijke actie: Happy Saturday. Klanten die de warme bakker bezoeken worden op een vrolijke manier bedankt voor hun komst.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Het gebruik van social media is belangrijk. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Door middel van foto’s, berichten en filmpjes toon je op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram regelmatig wat je doet en waarom je dat doet. Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips.

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...