Linda de Mol opent Het Nationaal Schoolontbijt

9 november 2015

ARNHEM - Linda de Mol opende vanochtend de dertiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met burgemeester Herman Kaiser van Arnhem gaf ze het startsein voor dit ontbijtevenement. Ruim 500.000 kinderen op 2600 scholen gaan deze week samen ontbijten. Alle kinderen krijgen daarbij een ontbijtpakket met vers brood, beleg, fruit, en groente.

Uitbreiding

Het ontbijtpakket is dit jaar uitgebreid en bestaat uit volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, appelstroop, jam, smeerkaas, 30+ kaas, halfvolle melk en fruit en groenten. “Ambachtelijke bakkers en verschillende supermarktketens zorgen voor de ontbijtjes”, aldus de initiatiefnemers. Daarnaast leren de kinderen met speciaal lesmateriaal meer over gezond ontbijten.

  • Onderzoek
  • Tijdens de opening maakt Het Nationaal Schoolontbijt ook de resultaten bekend van een ontbijtonderzoek onder ruim 1016 basisschoolleerlingen, dat zij deze maand uitvoerden. “Uit de resultaten blijkt dat kinderen de afgelopen jaren steeds vaker zijn gaan ontbijten”, stellen de initiatiefnemers. “Bijna 90 procent van de kinderen ontbijt nu elke dag. Vaak eten zij een broodontbijt en drinken zij er melk of thee bij. Ruim 13 procent kiest voor limonade of frisdrank bij het ontbijt.”

Altijd op de hoogte blijven?