Lin Yeqiang en Feng Yingjie uit China winnen ‘The iba.UIBC.CUP of Bakers 2023’

26 oktober 2023 Michelle de Koning

Handen bestrooid met bloem, de geur van vers deeg en een live demonstratie van topniveau: drie dagen lang was de sfeer zeer gespannen in de glazen showbakkerijen in hal A4 van iba München. De beste bakkers uit Peru, Japan, Frankrijk, China, Griekenland, Duitsland, Korea, IJsland, Mexico, Brazilië, Chili en Italië gingen in teams van twee de strijd aan. 

Het thema van de wedstrijd dit jaar was ‘De Dierenwereld’ en de deelnemers moesten aan de slag met brood, kleinbrood, feestproducten, Danish en uiteraard een showstuk. En China kwam aan het eind als winnaar uit de bus. Een dag daarvoor hadden verschillende leden van het Nederlands Boulangerieteam – die op verschillende plekken op iba aan het werk waren – de showtafel van dat land al als één van de grote favorieten bestempeld.

Op de tweede plaats eindigden Hwang Seokyong en Han Seokwang uit Zuid-Korea. De derde prijs ging naar Nicole en Patrick Mittmann uit Duitsland. 

De prijzen voor ‘Best Danish’ en voor de categorie ‘Beste Brood’ gingen ook naar Lin Yeqiang en Feng Yingjie uit China. In de categorie ‘Beste kleine bakkerijproducten en feestproducten” werden Nicolo Motto en Matteo Manuini uit Italië geëerd. De prijs voor het beste showstuk ging naar het Duitse team.

Meer informatie en foto’s van de showtafels vind je op de website van iba München 2023.

Altijd op de hoogte blijven?