Lekker lokaal - Laura de Grave

Lekker lokaal

Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, want ze zijn supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen.

In ‘Lekker lokaal’ vertelt Laura de Grave waar je de beste producten in de buurt kunt vinden en hoe je daar heerlijke vegetarische gerechten mee kookt. Ze geeft de Nederlandse keuken een moderne, creatieve twist: van een zelfgemaakte pannenkoekentaart tot vegetarisch ‘zoervleis’ en worstenbrood met wortel.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist, kookboekenauteur en presentator. Als freelancer werkte ze voor culinaire tijdschriften, zoals het Jamie Magazine en Allerhande. Ze schreef diverse boeken, waaronder het Amsterdam kookboek en Nederland kookboek. Daarnaast presenteerde ze de videoserie Lekker Lokaal voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Mont Blanc - Franse versie, infusiebasis

Mont Blanc - Franse versie, infusiebasis

Speciaal voor de lezers van Bakkers in bedrijf deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie. Bekijk hieronder het recept voor de Mont Blanc - Franse versie, infusiebasis

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

De eerste editie van het tv-programma Heel Holland Bakt Kids trok najaar 2020 veel kijkers. Om de interesse van kinderen in bakken aan te blijven wakkeren, verscheen onlangs het Heel Holland Bakt Kinderbakboek.

Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.