Lekker lokaal - Laura de Grave

Lekker lokaal

Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, want ze zijn supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen.

In ‘Lekker lokaal’ vertelt Laura de Grave waar je de beste producten in de buurt kunt vinden en hoe je daar heerlijke vegetarische gerechten mee kookt. Ze geeft de Nederlandse keuken een moderne, creatieve twist: van een zelfgemaakte pannenkoekentaart tot vegetarisch ‘zoervleis’ en worstenbrood met wortel.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist, kookboekenauteur en presentator. Als freelancer werkte ze voor culinaire tijdschriften, zoals het Jamie Magazine en Allerhande. Ze schreef diverse boeken, waaronder het Amsterdam kookboek en Nederland kookboek. Daarnaast presenteerde ze de videoserie Lekker Lokaal voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

Baguettes met poolish

Baguettes met poolish

Nu veel mensen deze zomer niet naar het buitenland op vakantie zijn geweest of zelfs thuis zijn gebleven, is het fijn toch nog iets van een vakantiegevoel in huis te halen met een smakelijke Franse baguette. Te nuttigen als ontbijt met ‘confiture’, bij de barbecue met salades of met een (Frans) kaasje en een glaasje wijn: dit slanke stokbroodje past...

Taart ende Koeck

Taart ende Koeck

Geheel in de trend van het moment schrijft Maartje Borst dit vegan bakboek. Steeds meer mensen gaan – deels – over op een plantaardige eetwijze en dan kan de hoek met ‘taart ende koeck’ natuurlijk niet achterblijven.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...