Leerlingen bakkerijschool steunen het goede doel met eigen onderneming DIP-IT

DIP-IT (002)

Foto: DIP-IT

Leerlingen uit het specialisatiejaar Banket- en Chocoladebewerking van Hotelschool Ter Groene Poorte hebben een mini-onderneming DIP-IT. De opbrengst gaat naar het goede doel. Onlangs haalden ze 450 euro op voor vzw Glek. 

"We kunnen vandaag met trots 450 euro overhandigen aan vzw Glek", vertelt Lore Demeester, een van de leerlingen en CEO van DIP-IT. "Dat verdienden we uitsluitend met de verkoop van onze 'kriekendip'. We kozen dit doel omdat we echt een vzw zochten met een lokale verankering en die qua thematiek aansluit bij onze leefwereld, namelijk die van jongeren. VZW Glek zorgt er ondermeer voor dat geplaatste jongeren uit een ontwrichte thuissituatie toch af en toe op uitstap kunnen. Zo gaan ze - als corona voorbij is - eens naar de bioscoop of een pretpark."

Vzw Glek

Bij vzw Glek waren ze blij met de cheque. "Een heel mooi bedrag. Met dank aan de jongens en meisjes van deze enthousiaste groep. En bovendien: de kriekendip was zéér lekker." Vzw Glek staat voor 'Geef Leven Een Kans'. De vzw wil kansen geven aan jongeren die geplaatst zijn in begeleidingstehuizen integrale jeugdzorg terecht zijn gekomen.

DIP-IT

De mini-onderneming DIP-IT is een studentenonderneming opgericht door twaalf leerlingen uit het specialisatiejaar Banket- en Chocoladebewerking van Hotelschool Ter Groene Poorte. Ze verkopen ambachtelijke koekjes met dip. In het assortiment zitten koejes met chocolade, met koffiedip en de limited edition met kriekendip. De opbrengst van de verkoop gaat naar vzw Glek.

 

Dossiers
Lees ook
Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.