Leden van Bakery Nexus laten zich inspireren in Helsinki

Bakery Nexus_inspiratiereis 2019_1

Foto's: Bakery Nexus

Elk jaar organiseert Bakery Nexus een inspiratiereis voor haar leden. Dit jaar, in 2019, was de bestemming Helsinki. Wat krijg je als je het beste van Scandinavië combineert met Russische invloeden?

Een fijne stad vol brede straten, vrolijk gekleurde gebouwen, imposante kerken, de beste koffie en de lekkerste taarten. Er is maar één stad waar deze invloeden zo goed tot hun recht komen als in de hoofdstad van Finland, Helsinki!

Achttien leden van Bakery Nexus stapten in het vliegtuig om inspiratie op te doen in deze mooie stad. Waarbij zelfs de eerste sneeuw van het seizoen werd getrotseerd tijdens de fietstocht langs de vele bakkerijen. In dit weekend werd duidelijk dat koffiedrinken en lunchen twee zeer belangrijke items zijn voor de Finse bevolking. Je kan dan ook werkelijk waar overal goede koffie krijgen! En dit gaat altijd samen met iets lekkers. Een stukje carrot cake, een brioche bun, of de bekende Finse kaneelbroodjes. De leden van Bakery Nexus bezochten natuurlijk ook de haven bezocht. Hier bevindt zich de Oude Markthal, een heuse Finse foodmarkt.

Met een vol programma genoten de leden van de Finse keuken en cultuur. Van een foodtour door de brede straten van Helsinki tot het gevangenis-themahotel Katajanokka. Don Schavemaker, recent lid van Bakery Nexus: “Het is onwijs gaaf om met zo’n groep van Bakery Nexus-leden op pad te zijn. Ik ben recent gestart bij Zeelandia en nog minder bekend met het ambacht en verbreed via Bakery Nexus mijn kennis en netwerk. Je leert elkaar beter kennen en er is meer tijd om met elkaar over de branche te praten. Er ontstaan bijzondere gesprekken over persoonlijke ontwikkelingen en algehele vraagstukken of kansen in de branche.”

Dossiers
Lees ook
‘Transparantie richting consument is voor alle partijen van belang’

‘Transparantie richting consument is voor alle partijen van belang’

Het afgelopen jaar werd steeds duidelijker dat de branche een probleem heeft door het groeiende tekort aan nieuwe vakmensen en het gebrek aan overnamekandidaten voor bestaande bakkerijen. In onze zoektocht naar oplossingen vroegen we een aantal Bakery Nexus-leden naar hun kijk op de branche en de toekomst. Dit is deel I in een serie.

Thema Zuur bij Nieuwjaarsbijeenkomst Bakery NExus

Thema Zuur bij Nieuwjaarsbijeenkomst Bakery NExus

ZUUR! Nadat zout uit steeds meer producten is verbannen en in 2019 suiker aan de beurt was, legt Bakery Nexus in 2020 het accent op de volgende smaaksensatie: ZUUR. Dit is dan ook het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst op 27 januari.   Ivo van Dijkhuizen verzorgt de presentatie van de nieuwjaarsbijeenkomst. Het programma heeft een 'zure rode...

Nieuwjaarsevent Bakery Nexus in teken van zuur

Nieuwjaarsevent Bakery Nexus in teken van zuur

Op maandag 27 januari 2020 organiseert Bakery Nexus opnieuw een opvallend nieuwjaarsevent. Plaats van handeling: het voormalige bierdepot en toekomstige bakkerij ‘De BroodBrouwers’ in Den Haag. Thema van de middag: zuur, in de breedste zin van het woord. Nadat zout uit steeds meer producten is verbannen, was in 2019 het zoet aan de beurt....

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...