Leden van Bakery Nexus laten zich inspireren in Helsinki

Bakery Nexus_inspiratiereis 2019_1

Foto's: Bakery Nexus

Elk jaar organiseert Bakery Nexus een inspiratiereis voor haar leden. Dit jaar, in 2019, was de bestemming Helsinki. Wat krijg je als je het beste van Scandinavië combineert met Russische invloeden?

Een fijne stad vol brede straten, vrolijk gekleurde gebouwen, imposante kerken, de beste koffie en de lekkerste taarten. Er is maar één stad waar deze invloeden zo goed tot hun recht komen als in de hoofdstad van Finland, Helsinki!

Achttien leden van Bakery Nexus stapten in het vliegtuig om inspiratie op te doen in deze mooie stad. Waarbij zelfs de eerste sneeuw van het seizoen werd getrotseerd tijdens de fietstocht langs de vele bakkerijen. In dit weekend werd duidelijk dat koffiedrinken en lunchen twee zeer belangrijke items zijn voor de Finse bevolking. Je kan dan ook werkelijk waar overal goede koffie krijgen! En dit gaat altijd samen met iets lekkers. Een stukje carrot cake, een brioche bun, of de bekende Finse kaneelbroodjes. De leden van Bakery Nexus bezochten natuurlijk ook de haven bezocht. Hier bevindt zich de Oude Markthal, een heuse Finse foodmarkt.

Met een vol programma genoten de leden van de Finse keuken en cultuur. Van een foodtour door de brede straten van Helsinki tot het gevangenis-themahotel Katajanokka. Don Schavemaker, recent lid van Bakery Nexus: “Het is onwijs gaaf om met zo’n groep van Bakery Nexus-leden op pad te zijn. Ik ben recent gestart bij Zeelandia en nog minder bekend met het ambacht en verbreed via Bakery Nexus mijn kennis en netwerk. Je leert elkaar beter kennen en er is meer tijd om met elkaar over de branche te praten. Er ontstaan bijzondere gesprekken over persoonlijke ontwikkelingen en algehele vraagstukken of kansen in de branche.”

Dossiers
Lees ook
Geachte Maud,

Geachte Maud,

Met verbazing lees ik uw stuk in het december­nummer van Bakkers in bedrijf. U bent van Bakery Nexus (Het eigenwijze netwerk van jonge professionals). De verbazing is deze: u vindt de wedstrijden en keuringen en goud-bekroningen maar een raar verschijnsel, vindt dat ze te weinig bijdragen aan het bakkersvak.

Te kust en te keuring

Te kust en te keuring

Regelmatig zie ik ze op sociale media voorbijkomen: foto’s met uitslagen van productkeuringen bij ambachtelijke bakkerijen. De bakker in kwestie houdt trots een certificaat of een waardebon met een tegoed voor een leverancier omhoog, vertegenwoordigers van de organiserende partij staan er glunderend naast met de duimen omhoog.

Verwen het oog!

Verwen het oog!

De bakker met zijn smoezelige schort die met één hand een laatste toef slagroom op een feestelijke verjaardagstaart spuit en met zijn andere hand zijn telefoon vasthoudt om dit heugelijke moment te delen met zijn volgers: zijn digitale klanten en ambassadeurs. Ik kan het alleen maar aanmoedigen, ook al zie ik ook die vaatdoek op de werkbank liggen en...